Image default
Uncategorized ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ευρωβουλευτής καταγγέλλει “αντισημιτικό μίσος” εναντίον του

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου PS/Place publique (αριστερά) στις Ευρωεκλογές στη Γαλλία, Ραφαέλ Γκλουξμάν, κατήγγειλε σήμερα το “αντισημιτικό μίσος” εναντίον του, μετά την ανακάλυψη προεκλογικών αφισών στις οποίες έχουν προστεθεί σβάστικες.

Αφίσες με σβάστικες ή σε ορισμένες περιπτώσεις τις λέξεις “Ισραήλ” ή “βρώμικος σιωνιστής” εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γαλλικές πόλεις, έγινε γνωστό από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του.

Μια μήνυση θα κατατεθεί αύριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αντισημιτικό μίσος” έγραψε ο ευρωβουλευτής στο Instagram, καταγγέλλοντας “τα ίδια μηνύματα μίσους, από χιλιάδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ίδιες χειραγωγήσεις και τα ψέματα επαναλαμβάνονται εδώ και μήνες”.

“Τι ωθεί ανθρώπους να γράψουν “Ισραήλ” ή “βρώμικος σιωνιστής”” στο μέτωπό μου;”, διερωτήθηκε.

“Πως εξηγείται ότι είμαι ο μοναδικός πολιτικός αξιωματούχος, στις αφίσες του οποίου προστίθενται σβάστικες ή ο μοναδικός πολιτικός αξιωματούχος που βρίσκεται μεταξύ ενός καταλόγου προσώπων που “μποϊκοτάρονται” στο Instagram, την ώρα που τόσοι άλλοι αντιτίθενται στις πιέσεις σε βάρος της ισραηλινής κυβέρνησης και την άμεση αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους την οποία υποστηρίζω;”, συνέχισε ο ίδιος.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν είναι οι πράξεις του ούτε τα γραπτά του, καθώς εκείνος “ψήφισε και διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης των ομήρων” ή ακόμα και πίεσε “υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της ισραηλινής κυβέρνησης και της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους”.

“Η απάντηση είναι το ίδιο οδυνηρή και προφανής: το όνομά μου. Γκλουξμάν. Ένα εβραϊκό όνομα”, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως “με ένα άλλο όνομα, οι επιθέσεις δεν θα ήταν οι ίδιες. Ούτε στην έντασή τους ούτε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται”.

Related posts

Ουκρανία: Το πασχαλινό μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

admin

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ καλεί τις χώρες της Αφρικής να υποστηρίξουν την Ουκρανία

admin

BP: Κατώτερη των προσδοκιών η κερδοφορία τριμήνου λόγω των χαμηλών τιμών των καυσίμων

admin

Η VW πούλησε το τελευταίο περιουσιακό της στοιχείο στη Ρωσία

admin

Ισραήλ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του Al Jazeera

admin

Πώς ο Τζο Μπάιντεν κινδυνεύει να χάσει τις προεδρικές εκλογές

admin

Όστιν (ΥΠΑΜ ΗΠΑ): Ο Πούτιν δεν μπορεί να υπαγορεύει όρους για τη μελλοντική ειρήνη στην Ουκρανία

admin

Απετράπη προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιοχή του Μπριάνσκ

admin

Προς ένταξη στην τράπεζα των BRICS η Σαουδική Αραβία

admin