Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για κατάπαυση του πυρός αλλά χωρίς νέους όρους

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι διαπραγματευτές της επανέλαβαν ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε “άμεση” κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα στη βάση της προηγούμενης πρότασης των ΗΠΑ χωρίς όμως νέους όρους από καμία πλευρά.

Ειδικότερα, η Χαμάς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η διαπραγματευτική της ομάδα, με επικεφαλής τον Χαλίλ Αλ Χάγια, συναντήθηκε σήμερα με τους διαμεσολαβητές, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου Αμπάς Κάμελ στην Ντόχα προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι συνομιλίες έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί 11 μήνες, καθώς “σκόπελος” παραμένει ο έλεγχος του λεγόμενου Διαδρόμου της Φιλαδέλφιας, ενός στενού τμήματος γης στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής διαπραγματευτής των ΗΠΑ για τη Γάζα, δήλωσε το Σάββατο ότι μια πιο λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η προηγούμενη πρόταση που υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο προέβλεπε μια εκεχειρία τριών φάσεων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Related posts

Κίνα-Μογγολία: Ετήσια αύξηση 50% κατέγραψε η διέλευση των εμπορικών οχημάτων από τη συνοριακή διάβαση του Ερενχότ

admin

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα ενέκρινε τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού

admin

Παναμάς: Ο πρώην πρόεδρος Μαρτινέλι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10,5 ετών

admin

Βέλγιο: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών

admin

Γραφείο Νετανιάχου: Οι απαιτήσεις του Γκαντς οδηγούν σε ήττα του Ισραήλ και δημιουργία παλαιστινιακού κράτους

admin

Διπλωματικός πυρετός μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχθηκε σχέδιο για εκεχειρία – Επαφές ΗΠΑ με συμμάχους, για “τέχνασμα” μιλάει το Ισραήλ και συνεχίζει τις επιχειρήσεις

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

admin

Ο ηγέτης της αμερικανικής Γερουσίας μεταβαίνει μαζί με διακομματική ομάδα Αμερικανών εκλεγμένων αξιωματούχων στο Ισραήλ

admin

ΗΠΑ: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο 50χρονος που σκότωσε 11 πιστούς σε συναγωγή το 2018

admin