Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Δηλώσεις ξένων ηγετών για τη νίκη του Εργατικού Κόμματος

Ο Κιρ Στάρμερ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βρετανικές εκλογές, που τερματίζει 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

Ακολουθούν κάποιες αντιδράσεις από ξένους ηγέτες:

Όλαφ Σόλτς: “Είμαι περιχαρής για την εκλογική νίκη του ηγέτη του αδελφού μας κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωρίζω τον Κιρ Στάρμερ προσωπικά, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και έχουμε μιλήσει. Θα είναι ένας πολύ καλός, πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός…Έχω επίσης την εντύπωση ότι δεν θα δυσκολευθούμε ιδιαίτερα να αναπτύξουμε σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και του ΗΒ και μεταξύ της Γερμανίας και του ΗΒ”.

Τζόρτζια Μελόνι: “Τα συγχαρητήριά μου στον Κιρ Στάρμερ για την εκλογική του επιτυχία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικές και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε μια σχέση ισχυρής και αξιόπιστης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών μας…”

“Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρίσι Σούνακ για αυτά τα χρόνια της εντατικής συνεργασίας και της ειλικρινούς φιλίας…”.

Γενς Στόλτενμπεργκ: “Συγχαίρω τον Κιρ Στάρμερ για την εκλογή του. Ανυπομονώ να τον υποδεχθώ και τον συναντήσω στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Έχω συναντήσει τον Κιρ Στάρμερ εδώ στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και γνωρίζω ότι είναι ισχυρός υποστηρικτής του ΝΑΤΟ, της διατλαντικής συμμαχίας και είναι επίσης δεσμευμένος στο να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ”.

Ναρεντρά Μόντι: Τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον @Keir_Starmer για την αξιοσημείωτη νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ανυπομονώ για την θετική και εποικοδομητική συνεργασίας μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ολοκληρωμένη Στρατηγική Σύμπραξη Ινδίας-ΗΒ σε όλους τους τομείς, να ενδυναμώσουμε τη αμοιβαία ανάπτυξη και ευημερία”.

“Ευχαριστώ @RishiSunak για την αξιοθαύμαστη ηγεσία στου στο ΗΒ, και την ενεργή του συνεισφορά στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και ΗΒ κατά τη θητεία σου”.

-

Related posts

Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς – Ορισμένοι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό

admin

Ουκρανία: Ένας νεκρός από πυραυλικό πλήγμα στο Κρίβι Ριχ

admin

Ο Καναδάς απαγόρευσε τις έμμεσες εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών

admin

Έφοδος της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο του UCLA

admin

Ακυρώθηκαν πτήσεις στην Νέα Υόρκη λόγω καπνού από τις πυρκαγιές στον Καναδά

admin

Αυστρία: Αυξάνεται σε “υψηλό” το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή

admin

Danone: “Μας ανήκουν ακόμη” τα περιουσιακά στοιχεία που πέρασαν στον έλεγχο του ρωσικού κράτους

admin

Αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα ίσως ανοίξει σήμερα

admin

Μπλίνκεν για θάνατο Ναβάλνι: Υπεύθυνη η Ρωσία – δείχνει τη”σήψη” του συστήματος Πούτιν

admin