Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ο Λούλα ελπίζει να διεξαχθούν “πολιτισμένες” εκλογές στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει στη διεξαγωγή “όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένων” προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, και ότι “τίποτα να μην θέσει σε κίνδυνο το σύμβολο της δημοκρατίας”.

“Από την ώρα που ο πρόεδρος Μπάιντεν πήρε την απόφασή του, ο ρόλος μου είναι να ελπίζω ότι (οι Δημοκρατικοί) θα επιλέξουν έναν υποψήφιο ή μια υποψήφια για τις εκλογές και ότι ο καλύτερος θα κερδίσει”, δήλωσε ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Είτε είναι ένας υποψήφιος των Δημοκρατικών, είτε είναι ο Τραμπ, θα έχουμε μια πολιτισμένη σχέση δύο σημαντικών χωρών (…). Έχουμε μακροχρόνιες διπλωματικές σχέσεις, στρατηγικές συνεργασίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θέλουμε να τις διατηρήσουμε”, τόνισε ο Λούλα.

“Ελπίζω ότι (οι εκλογές) θα είναι όσο το δυνατόν πιο πολιτισμένες, ότι τίποτα δεν θα θέσει σε κίνδυνο το σύμβολο της δημοκρατίας”, υπογράμμισε.

“Συμπαθώ ιδιαίτερα τον Μπάιντεν, τον σέβομαι πολύ”, δήλωσε ο αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας, εξαίροντας κυρίως τις ομιλίες του Αμερικανού προέδρου “για την υπεράσπιση των εργαζομένων”.

“Είπε πράγματα που αν λέγονταν σε άλλη χώρα θα τον είχαν αποκαλέσει κομμουνιστή, γιατί είπε επί λέξει ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι οι εργαζόμενοι, όχι οι επιχειρηματίες”, σχολίασε ο Λούλα.

Υπενθύμισε ότι υπέγραψε διμερή συμφωνία με τον Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο του 2023 για μια συνεργασία με στόχο την προώθηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

-

Related posts

G7-Ιταλία: Η πρωθυπουργός Μελόνι θα αναχωρήσει μια ημέρα νωρίτερα από τη σύνοδο για να ηγηθεί της διαχείρισης των επιπτώσεων από τις πλημμύρες στη χώρα της

admin

Κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο

admin

Φινλανδία-Σουηδία-Νορβηγία: Ξεκίνησε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Arctic Challenge

admin

Η Τσεχία ακυρώνει συμφωνίες της σοβιετικής εποχής που επέτρεπαν στη Ρωσία τη δωρεάν χρήση γης

admin

Λευκός Οίκος: Η εξάλειψη της Χαμάς δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα

admin

Οι φίλοι του Πούτιν βοηθούν τη Ρωσία να ανατρέψει την Παγκόσμια Τάξη – Τι κερδίζει και τι δίνει η Μόσχα

admin

Ουκρανία: Δύο αδέλφια 10 και 16 ετών σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ

admin

Γαλλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την άμβλυνση της αγροτικής κρίσης

admin

Καμπότζη: Ο Χουν Μανέ, γιος του Χουν Σεν, διορίσθηκε επισήμως πρωθυπουργός από τον βασιλιά

admin