Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγματα Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη

«Αγαπητέ Νίκο»: πριν από λίγους μήνες, η φιλική προσφώνηση που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, θα φάνταζε απίθανη. Οι αιχμές που είχαν ανταλλάξει, η έλλειψη χημείας και ο εκνευρισμός του Ανδρουλάκη για τον τρόπο που ο Κασσελάκης χειρίστηκε την προσωπική τους συζήτηση, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό ανταγωνισμό, καθιστούσε απίθανη οποιαδήποτε απόπειρα συνεννόησης. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο, η τακτική του Κασσελάκη είναι διαφορετική όσον αφορά τις συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς ο ίδιος προτείνει τη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, το οποίο επεκτείνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί, ο Κασσελάκης προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει το ζήτημα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει το ίδιο ενεργοποιώντας την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. «Αγαπητέ Νίκο:Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους», απάντησε ο Κασσελάκης στον Ανδρουλάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους Ευρωσοσιαλιστές.Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα.

Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και Ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση», ανέφερε, επί της ουσίας προβάλλοντας τον τρόπο που θέλει να πάρει πρωτοβουλίες για κεντροαριστερές συνθέσεις. Αυτή είναι η αρχή για τον τρόπο και το ύφος απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις, σημείωναν χθες από την Κουμουνδούρου, εξηγώντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκφράζει γνώμη ή προτίμηση στην προεκλογική κούρσα του ΠΑΣΟΚ ούτε παρεμβαίνει στα εσωτερικά του κόμματος. Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες εκτός, ο Κασσελάκης θέλει να κλείσει (τουλάχιστον προς το παρόν) και τα μέτωπα στο εσωτερικό. Υστερα από μια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου φάνηκε η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μέσα στο καλοκαίρι, ο χειρισμός της αποχώρησης του Γιάννη Δραγασάκη δημιούργησε νέους τριγμούς με στελέχη που εξέφρασαν δημόσια τη διαφωνία τους.

Την Πέμπτη αναμένεται και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που είχε «κλείσει» απότομα μετά την ομιλία Κασσελάκη πριν από ένα μήνα. Με στόχο, αυτή τη φορά, να ακουστούν και οι βουλευτές και η δική τους αποτίμηση του αποτελέσματος και του τρόπου που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να χειριστεί την επόμενη μέρα του –σημειώνεται πως 7 εξ αυτών υπέγραψαν και το κείμενο των «87» για το αίτημα περισσότερο συλλογικών διεργασιών εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Ναύπλιο: Έχασε ο δήμαρχος που πετούσε περιττώματα στον αντίπαλό του

admin

Απολογισμός του «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση Μητσοτάκη – Αγγελοπούλου

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Άρση της ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

admin

«Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει»

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πρόεδρο – Ποιος μπορεί να ψηφίσει, πώς και πού

admin

Λιακούλη: «Πούλησαν» emails εκλογέων, λένε «σκηνοθετημένη» η διάρρηξη και παραμένουν στις θέσεις τους

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητά η «Ομπρέλα»

admin

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από την Κύπρο: «Το ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει πως υποχωρούμε»

admin