Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ανδρουλάκης: «Προσωρινό πλυντήριο ευθυνών των κυβερνώντων η απόφαση του ΑΠ – Δεν ξεμπερδέψατε κ. Μητσοτάκη»

Στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών αναφέρεται αυτήν την ώρα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η χώρα μας έγινε κέντρο εξαγωγής του Predator ξεκίνησε, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για ντροπιαστική πρακτική να πουλάς αυτά τα λογισμικά γνωρίζοντας ότι το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν κατά των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με τις ευλογίες της ΝΔ.

Εκανε λόγο για μια μηχανή εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων, «δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν αλλά κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε ότι 87 άτομα, υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι είχαν στοχοποιηθεί με το Predator και το 1/3 παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε μια σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, τονίζοντας πως η έρευνα ήταν προσχηματική.

Οι υπουργοί της ΝΔ τι αποτελούν θα μάθουμε; Οι επιχειρηματίες, οι εισαγγελείς, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, θα μάθουμε γιατί παρακολουθούνταν;

Είναι κανονικότητα να παρακολουθείτε το μισό υπουργικό συμβούλιο; συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκανε λόγο για μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης κάθε φορά που οι ανεξάρτητες αρχές βρίσκονταν κοντά σε αποκαλύψεις.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθύ κράτους τονίζοντας «πρώτα επιμόλυναν τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνουν τη δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών ως διπλό σκάνδαλο, τονίζοντας ότι δεν περίμενε να φανταστεί ότι η συγκάλυψη θα λάμβανε αποτρόπαιες διαστάσεις. Κύριε Φλωρίδη, είπε απευθυνόμενος στο υπουργό Δικαιοσύνης η κάθε εποχή έχει του δικούς της Παπαγγελόπουλους.

Επεσήμανε ότι η σημερινή απόφαση για αρχειοθέτηση λειτουργεί ως προσωρινό πλυντήριο ευθυνών των κυβερνώντων. Αυτή η σκοτεινή κληρονομιά κ. Μητσοτάκη θα σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της πολιτικής σας διαδρομή και η ιστορία θα σας κρίνει πολύ αυστηρά για όσα επιτρέψατε να συμβούν σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση.

Αυτός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Related posts

Σε λίγο τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

admin

Με 6 βουλευτές έμειναν οι Σπαρτιάτες – Αποχώρησε από την ΚΟ ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Νέο πλάνο στα εξοπλιστικά με αμερικανική σφραγίδα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ότι ο Μητσοτάκης δεν στήριξε την Κύπρο στη συνάντηση με Ερντογάν

admin

Παράλληλη κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ελληνική υπεροπλία σε αέρα και θάλασσα

admin

Τρεις προϋποθέσεις για να μπούμε στα «δύσκολα»

admin

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ έχει κάνει τη δυστοπία κανονικότητα – Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σπάσει τον φόβο

admin