Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός – Γιώργος Μυλωνάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Ο Γιώργος Μυλωνάκης, έως σήμερα Γενικός Γραμματέας της Βουλής, μετά τον ανασχηματισμό, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα, που εισέρχονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως ένας εκ των τριών υφυπουργών παρά τω πρωθυπουργώ.

Είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ και πολλά χρόνια.

Το βιογραφικό του Γιώργου Μυλωνάκη

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αναφέρεται. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πορεία του

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες «Ευρωπαϊκά θέματα», «Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», «Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”. Μιλάει Αγγλικά.

Ποιος τον αντικαθιστά στη Βουλή

Στη θέση του Γενικού Γραμματέας Βουλή, που κατείχε ο Γιώργος Μυλωνάκης,  τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Ειδικός Γραμματέας της Βουλής  Βασίλης Μπαγιώκος.

Ο Βασίλης Μπαγιώκος

Ο Βασίλειος Μπαγιώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.

Είναι αριστούχος διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Την περίοδο 2009-2019 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Επιστημονικής Εποπτείας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής και Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κατά την περίοδο 2007-2009.

Υπήρξε εκ των βασικών συντακτών της ευρείας Τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, ενώ έχει οριστεί συντονιστής της Kωδικοποίησης του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β΄).

Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και παράλληλα ως Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κατά την περίοδο 2004-2007.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Ελληνικά Πετρέλαια” (ΕΛΠΕ) ΑΕ, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ επί σειρά ετών.

Έχει υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, όπως στην Εγνατία Τράπεζα Α.Ε. ως Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εργασιών, καθώς και σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων ως Σύμβουλος/Αναλυτής Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης (MIS).

Έχει άριστη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της αγγλικής γλώσσας, ενώ είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1996.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το “δεν ξεχνώ” παραμένει επίκαιρο»

admin

Οι προτεραιότητες Κεραμέως για τις αλλαγές στο Δημόσιο: Μπόνους παραγωγικότητας, αξιολόγηση και κινητικότητα

admin

Τρία κόμματα στην κούρσα των προεκλογικών σποτ

admin

28η Οκτωβρίου: Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο

admin

Μητσοτάκης: Θέμα κράτους δικαίου στην Αλβανία η κράτηση του Φρέντη Μπελέρη

admin

Γεραπετρίτης: Καταθέτει υπόμνημα η ΝΔ για το κόμμα Κασιδιάρη

admin

Βορίδης για ακρίβεια: Η φέτα δεν είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό – Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση για το «τίποτα»

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Δεν «σπάνε» τα μπλόκα, φέρνει μέτρα ο Μητσοτάκης – Ανακοινώσεις στη Βουλή για το ρεύμα

admin