Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμήχανη η Κουμουνδούρου μετά και τη νέα συρρίκνωση

Πού πήγαν οι περίπου 336.000 ψήφοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο, από τις εθνικές εκλογές του 2023 στις ευρωεκλογές του 2024; Αυτό το ερώτημα, για την Κουμουνδούρου, έχει συγκεκριμένες απαντήσεις: οι δομικές αλλαγές που έγιναν στο κόμμα μετά το καταστροφικό καλοκαίρι του περασμένου καλοκαιριού, η ιστορία των διασπάσεων και η εσωστρέφεια του συνεδρίου θεωρείται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη ως παράγοντες που μείωσαν τον χρόνο δράσης του νέου προέδρου. Δεν είναι, όμως, αυτή η μοναδική ερμηνεία που δίνεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τις χαμηλές πτήσεις, την ώρα που, επισήμως, ο στόχος ήταν η «ανατροπή» των δεδομένων – με στελέχη του κόμματος να δηλώνουν και δημόσια πως η ανακοπή του ρεύματος προς την αποχή και την Ακροδεξιά έρχεται «με την πολιτική» και όχι με επικοινωνιακή διαχείριση.

Με ορίζοντα το Συνέδριο

Στο επιχείρημα του χρόνου που έχασε, αλλά και στον χρόνο που διαθέτει σε νεκρό εκλογικά χρόνο μέχρι το 2027 επενδύει η Κουμουνδούρου. Οι προθέσεις για τη μετεξέλιξη και τις αλλαγές στην κομματική δομή δεν άλλαξαν μετά το αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που και η εσωκομματική αντιπολίτευση κρατάει χαμηλό προφίλ μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος – προφανώς, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταφέρει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Με δεδομένο πως το καταστατικό συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο και την πιθανότητα ο προσυνεδριακός διάλογος να ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού, η επόμενη εσωκομματική μάχη θα δοθεί εκεί, για τη φυσιογνωμία και τη μορφή του κόμματος, με την ηγεσία να έχει προαναγγείλει διάθεση ανοίγματος σε ευρύτερες προσωπικότητες του χώρου, σε μια ανοιχτή δομή, για να κερδίσει τον ευρύτερο χώρο της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Εκεί θα φανούν οι πρώτες ενδείξεις για το πόσο στα άκρα διατεθειμένοι είναι να τραβήξουν τη δηλωμένη διάσταση απόψεων οι διαφορετικές πλευρές.

Επίθεση στη Νέα Αριστερά

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου στέλνει προειδοποιήσεις και με επιθέσεις προς τη Νέα Αριστερά: «Οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν. Δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς», σχολίασε χθες η Βούλα Κεχαγιά (Mega). «Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να αναλογιστούν αν αυτό που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα τους, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν και πήραν και τις 11 βουλευτικές έδρες, ήταν σωστό ή αν θα πρέπει να διατηρούν την κατοχή αυτών των εδρών», επεσήμανε, λαμβάνοντας και τη σχετική απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Related posts

Εύα Καϊλή: Από λεπτό σε λεπτό η απόφαση των βελγικών δικαστικών Αρχών

admin

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» είναι κι επισήμως ύποπτοι…

admin

Μητσοτάκης για Ουκρανία: «Τα σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν δια της βίας»

admin

Η απίστευτη ατάκα Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι ασφαλείας»

admin

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση στα χέρια Θεοδωρικάκου – Κατέληξαν σε πρόσωπα

admin

Οι τρεις όψεις του lifestyle στην πολιτική

admin

Τέσσερις βουλευτές πριν γίνει αξιωματική αντιπολίτευση

admin

Οι σχέσεις του κόμματος Νίκη με το Άγιο Όρος

admin

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα – Οι ζυμώσεις, το παρασκήνιο και ποιοι θα μπουν στην κούρσα διαδοχής

admin