Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη μεγαλύτερες φορολογικές περικοπές για τα υψηλά εισοδήματα υπόσχεται ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διπλασιάσει τις φορολογικές περικοπές εάν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, σε αντιδιαστολή με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που επιδιώκει την αύξηση των φόρων  για τις επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

“Αντί για τις αυξήσεις φόρων του Μπάιντεν, εγώ θα προχωρήσω σε μια μεγάλη φορολογική μείωση για τη μεσαία τάξη, την ανώτερη τάξη, την κατώτερη τάξη και τις επιχειρήσεις”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώνας σε συγκέντρωση το Σάββατο στο Γουάιλντγουν στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ.

Όποιος υποψήφιος κερδίσει τις εκλογές για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις περικοπές του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που είχε θεσπίσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2017, καθώς λήγουν το 2025 εκτός εάν το Κογκρέσο προχωρήσει στη λήψη μέτρων. 

Ο Μπάιντεν – ο οποίος αναμετράται για άλλη μια φορά για την προεδρία με τον Τραμπ – έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές περικοπές για τα νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων  και ότι θα αυξήσει τους φόρους για τους πλούσιους Αμερικανούς και τις μεγάλες εταιρείες.

Συν τοις άλλοις, στα τέλη του 2025 εκπνέουν οι φορολογικές περικοπές για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν γίνει στόχος κριτικής με το σκεπτικό ότι προσφέρουν φορολογικά οφέλη στα υψηλά εισοδήματα.

Οι χτεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ παρείχαν ένα πρώτο στίγμα για τις μειώσεις φόρων που προτίθεται να κάνει αν εκλεγεί, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποιο επίσημο φορολογικό πρόγραμμα.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι που κινούνται πλησίον του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις μαζί του για να του προτείνουν πολιτικές ιδέες, που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο flat tax και άλλες σκέψεις με σκοπό την περαιτέρω μείωση των φόρων. 

Νωρίτερα φέτος, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στους συμβούλους του ότι σκέφτεται να επεκτείνει τις περικοπές φόρων για τα φυσικά πρόσωπα, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα διατηρήσει τον συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 21% όπου βρίσκεται σήμερα και δεν θα τον μειώσει στο 15% που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.

Related posts

Ρωσία: Κάτοικος της Μπουργιατίας αγόρασε πιστοποιητικό θανάτου για να μην πάει στον πόλεμο – Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση

admin

Τζ. Γιλμάζ: Η επιχείρηση στη Ράφα ένα ακόμη έγκλημα πολέμου του Ισραήλ

admin

Έλον Μασκ: Θα πληρώσει τα νομικά έξοδα σε όσους “έτυχαν άδικης μεταχείρισης” λόγω αναρτήσεων στο “X”

admin

Ο Σαρλ Μισέλ ζητά εγγυήσεις από τον Αζέρο πρόεδρο για την επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Η Παπούα Νέα Γουινέα θα ανοίξει πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ την ερχόμενη εβδομάδα

admin

Ισραήλ: Χερσαία επίθεση ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας – Τουλάχιστον 100 νεκροί Ισραηλινοί, κρατάει ομήρους η Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Το “τοξικό πολιτικό κλίμα” ανησυχεί τον πρόεδρο Μπάιντεν

admin

Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στο νοσοκομείο αλ-Σίφα μέχρι να συλληφθεί και “ο τελευταίος τρομοκράτης”

admin

Η Gazprom απειλεί με κυρώσεις την ουκρανική Naftogaz

admin