Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΑΒΑΞ: Εξέδωσε επταετές ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ

ΑΒΑΞ: Εξέδωσε επταετές ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ

Η ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της ΑΒΑΞ ΑΕ κατά 100%, ανακοινώνει με ικανοποίηση την επιτυχή έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 7 ετών.

Η έκδοση καλύφθηκε πλήρως από τις συνεργαζόμενες βασικές τράπεζες του Ομίλου με συντονιστή διοργάνωσης και εκπρόσωπο διαχειριστή την Πειραιώς.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις προοπτικές ανάπτυξης της Εταιρίας και του Ομίλου.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου ΑΒΑΞ, με την θυγατρική ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις ΜΑΕ, εταιρία συμμετοχών σε έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, να αναλαμβάνει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων, με παράλληλη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης κατασκευαστικής ΑΒΑΞ ΑΕ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ, κος Χρήστος Ιωάννου δήλωσε τα εξής:

«Η επιτυχής έκδοση του ομολογιακού δανείου αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο μας. Η συμμετοχή των τραπεζών PIRAEUS BANK, ALPHA BANK, NATIONAL BANK OF GREECE, BANK OF CYPRUS και ATTICA BANK αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή μας πορεία. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία, μέσω βιώσιμης ανάπτυξης. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις συμμετέχουσες τράπεζες για την υποστήριξή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης αυτής.»

#Άβαξ #ομόλογο #ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ_ΔΑΝΕΙΟ #έκδοση_ομολόγου

Related posts

Χρηματιστήριο: Ευνοϊκή συγκυρία για προσέγγιση στην περιοχή των 1264-1270 µονάδων

admin

Roadshow στο Λονδίνο με «εθνική Ελλάδος» και…σινιάλα Μητσοτάκη στους επενδυτές

admin

Από 13/11 σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Attica Bank

admin

Παπουτσάνης: Από 8 Δεκεμβρίου η καταβολή του προμερίσματος

admin

Πλαστικά Θράκης: Καταβολή μερίσματος €0,066/μετοχή από τις 6 Δεκεμβρίου

admin

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη στήριξη στις 1.129 µονάδες, κοντινότερη αντίσταση στις 1.150

admin

Unibios: Στις 26/7 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Foodlink: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους

admin

Mermeren: Στα €13,69 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

admin