Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχει σημασία να ξεπεράσει το 33% η ΝΔ, λέει ο Μητσοτάκης

Έχει σημασία να ξεπεράσει το 33% η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιολογώντας το σκεπτικό του, υπογράμμισε πως «θέλουμε να πατήσουμε το γκάζι για να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Κάνουμε εκκενώσεις στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων για παράδειγμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό, θα δώσει πάτημα στην αντιπολίτευση να αμφισβητήσει τη λαϊκή μας νομιμοποίηση».

Πρόσθεσε πως εύχεται να μην υπάρξει μεγάλο ποσοστό αποχής. «Έστω και την τελευταία στιγμή οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές. Αντιλαμβάνομαι όμως την κούραση των πολιτών», επισήμανε, ωστόσο επισήμανε ότι «θα έχουμε μεγάλη αποχή, αυτό συμβαίνει πάντα στις Ευρωεκλογές».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η τοξικότητα δεν βοηθάει ποτέ. Η ΝΔ έκανε μόνη της μια μεταρρύθμιση που ευνοεί τη συμμετοχή, την επιστολική ψήφο. Χαίρομαι όταν ακούω πολίτες εντός κι εκτός Ελλάδας να λένε ότι γίναμε Ευρώπη επιτέλους, επειδή ψηφίζουμε άνετα και με ασφάλεια από όπου επιθυμούμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο λαϊκισμός σηκώνει παντού κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Δεν έχω ακούσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πουθενά τη λέξη «Ευρώπη». Ο μαθητής Κασσελάκης έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο Πολάκη. Ο πολακισμός αποτελεί κοινή γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας πως «είμαι ο πρώτος που θα πω ότι «πάντα μπορούμε καλύτερα». Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού ήταν ενθαρρυντικά τον τελευταίο μήνα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας και να υπάρχει μια πραγματική σύγκληση με την Ευρώπη στο εισόδημα. Δεν μας αρκεί όμως να μειωθεί ο πληθωρισμός, θέλουμε και μείωση τιμών».

«Η χώρα μας πήρε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διανομή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Όσον αφορά τη δικαιοσύνη υπογράμμισε πως η επιτάχυνσή της πολύ σύντομα θα δείξει αποτέλεσμα. «Γενικά αργούν οι αποφάσεις στην Ευρώπη, μην ξεχνάτε ότι απαιτούνται ομοφωνίες από αρχηγούς 27 κρατών. Μπορεί να αργεί η Ευρώπη, αλλά τα καταφέρνει. Η χώρα μας πήρε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διανομή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι «δεν πάω πουθενά εγώ στην Ευρώπη, το έχω ξαναπεί. Είναι τιμητικό να γίνεται αυτή η κουβέντα για μένα, έχω ξεκαθαρίσει όμως ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη κι όχι το ανάποδο».

Υποστήριξε ότι «να σας θυμίσω όταν οι πολίτες μάς έδωσαν το 41%, το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Πρώτος εγώ θα κάνω την αυτοκριτική μου και δεν θα ανεχτώ ούτε μισή έκφανση περιφρόνησης για τα προβλήματα των πολιτών. Όταν κάποιος μάς λέει κάποιο ζήτημα, οφείλουμε να τον ακούμε ευγενικά και γλυκά».

Για τα φορολογικά ζητήματα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αυξήσει το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ, κοιτώντας το ζήτημα του δημογραφικού. «Είμαι τρίτεκνος και καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό. Μελετούμε λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των τρίτεκνων. Το πρόβλημα για πολλές οικογένειες είναι ότι δεν πηγαίνουν από το δεύτερο στο τρίτο παιδί. Οι πολιτικές των δημογραφικών αλλαγών δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Γερνάμε ως κοινωνία. Έχουμε 100.000 συνταξιούχους που εργάζονται πλέον νόμιμα», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «οι παρεμβάσεις στην αγορά γίνονται για το δημόσιο συμφέρον. Το AirBnb ξεκίνησε στη λογική μίσθωσης του δικού μας σπιτιού για κάποιες μέρες, όχι να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Πρέπει να μπουν λελογισμένοι όροι και ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, ώστε να μην ανταγωνίζονται τα ξενοδοχεία. Θα έχετε περισσότερες πληροφορίες εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος».

Για την αντιπυρική περίοδο επισήμανε πως η χώρα είναι πιο έτοιμη από πέρσι. «Έχουμε drone που πετάνε, καλύτερο συντονισμό μεταξύ δήμων, περιφερειών, πυροσβεστών και εθελοντών. Περιμένω να αντιληφθούμε ότι δεν χρειάζεται το κράτος να έρθει να μας πει πότε θα καθαρίσουμε τα οικόπεδά μας είπε.

Για την Στέφανο Κασσελάκη υπογράμμισε πως χρησιμοποίησε μια φρασεολογία απαράδεκτη, «ότι όλοι είμαστε κλέφτες εκτός από αυτόν», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως «επιτελεί εξαιρετικά τα καθήκοντά της. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη. Είναι δροσερό το βουνό το καλοκαίρι».

Τέλος, για το επερχόμενο Euro είπε πως «μπορώ να κάνω πρόβλεψη αφού δω τα πρώτα ματς, η Αγγλία είναι συμπαθής ομάδα αλλά η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να φτάνει στον στόχο», ενώ γνωστοποίησε πως τα αποτελέσματα θα τα δει από το γραφείο του.

Related posts

Το Mέγαρο Μαξίμου ζυγίζει την «κοινωνική αντιπολίτευση»

admin

Γιάννης Οικονόμου: «Με σχέδιο αλλάζουμε στην πράξη την Παιδεία»

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ(;)

admin

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα αμερικανικά F-16 μετά την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων

admin

Εντολή για ρωσικό αποκλεισμό από τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

admin

Επιχείρηση «Μπλε εκλογικός χάρτης» ξανά

admin

Ανοικτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Λιβύης

admin

Κύμα μεταρρυθμίσεων στον… νεκρό χρόνο

admin