Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κι άλλη άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές

Οι αναλυτές της Wall Street ενισχύουν τις προβλέψεις για τα κέρδη του επόμενου τριμήνου με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, γεγονός που δηλώνει ότι η χειρότερη φάση της καθίζησης των κερδών για τις αμερικανικές επιχεiρήσεις είναι οριστικά πίσω μας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 

Με το 90% σχεδόν των εταιρειών που συμμετέχουν στον δείκτη S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, τα αισιόδοξα αποτελέσματα οδήγησαν τους αναλυτές της Wall Street να ενισχύσουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

Η ανθεκτική οικονομία και η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση αναμένεται να στηρίξουν την αύξηση των κερδών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά από τρία τρίμηνα συρρίκνωσής τους. Δύο βασικοί κλάδοι που συνδέονται άμεσα με διακυμάνσεις του οικονομικού κύκλου – εταιρείες ενέργειας και υλικών – οδήγησαν στις ανοδικές προσαρμογές για τα κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence.

“Αυτό είναι καλό σημάδι για την κατεύθυνση των αμερικανικών μετοχών φέτος, διότι δηλώνει ότι περισσότεροι αναλυτές αναθεωρούν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους αφού συνειδητοποίησαν ότι οι προηγούμενες προβλέψεις τους μπορεί να ήταν πολύ απαισιόδοξες, συμβάλλοντας στη στήριξη των λειτουργικών περιθωρίων”, δήλωσε η Γουέντι Σουνγκ, ανώτερη αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

Ο δείκτης αναφοράς για τις αμερικανικές μετοχές έχει ισχυρές πιθανότητες πλέον να καταγράψει αύξηση κερδών 7,1% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σχεδόν διπλάσιες των προηγούμενων εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση της τάξης 3,8%.

Ενθαρρυντική προοπτική για τη χρηματιστηριακή αγορά

Το γεγονός αυτό παρέχει μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική προοπτική για μια χρηματιστηριακή αγορά που βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, μολονότι η αμερικανική ομοσπονδιακή Τράπεζα δείχνει ότι σκοπεύει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

“Είναι σίγουρα ένα θετικό σημάδι γιατί καθένας θέλει να επενδύσει σε εταιρείες όταν ανεβαίνουν οι εκτιμήσεις, καθώς τότε οι μετοχές έχουν ευνοϊκές προοπτικές κέρδους”, δήλωσε ο Τόμας Μάρτιν, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments, η οποία εξαγοράζει μετοχές βιομηχανιών που συνδέονται με τις επιχειρήσεις υποδομών κέντρων δεδομένων.

Βεβαίως είναι γεγονός ότι το οικονομικό σκηνικό εμφανίζει  κάποιες ρωγμές τελευταία, μια εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσεις ανησυχία για τις προοπτικές των επιχειρηματικών κερδών. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο μειώθηκε και το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα.

Παρ όλα αυτά οι προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ολόκληρου του 2024 ελάχιστα έχουν υποχωρήσει, παρότι ενισχύθηκαν οι εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο.  Η Wall Street προβλέπει ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα κερδίσουν περίπου 245 δολάρια ανά μετοχή το 2024, μια πρόβλεψη που ελάχιστα έχει μεταβληθεί σε σχέση με τις προ ενός έτους εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence. Και το συμπέρασμα είναι ότι τουλάχιστον επί του παρόντος οι αναλυτές διστάζουν να αναθεωρήσουν τις προοπτικές τους για τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου μέχρις ότου περισσότερες εταιρείες ανακοινώσουν τις προβλέψεις τους για τα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με τη Σουνγκ. 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τους “μεγάλους” του λιανεμπορίου 

Από την Home Depot έως τη Walmart, οι μεγαλύτερες εταιρείες του αμερικανικού λιανεμπορίου αναμένεται να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας κατά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της επόμενης εβδομάδας, παρέχοντας στους επενδυτές κρίσιμες πληροφορίες για την καταναλωτική ισχύ, την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης και την εταιρική κερδοφορία. 

Η Target Corp. και η Lowe’s Cos. ανακοινώνουν επίσης την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την Nvidia – η τελευταία από τις λεγόμενες Magnificent Seven εταιρείες – στις 22 Μαΐου.

“Η πορεία των κερδών φαίνεται αρκετά ισχυρή, αν και υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για το τι θα γίνει αν οι καταναλωτές αρχίζουν να… ζορίζονται“, δήλωσε ο Σκοτ Λάντνερ, επικεφαλής επενδύσεων στην Horizon Investments. “Θέλω να δω αν τα μεσαία εισοδήματα αλλάζουν τα πρότυπα των καταναλωτικών τους δαπανών τους, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων βρίσκεται αισθητά χαμηλότερα συγκριτικά με τις προοπτικές για τα επιχειρηματικά κέρδη”.

Related posts

ΗΠΑ: Άλμα 3,7% της παραγωγικότητας το β’ τρίμηνο

admin

Εκλογές θρίλερ στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν – Αμφισβητεί η αντιπολίτευση – Πιθανός ο β’ γύρος

admin

Ουκρανία: Κατέρριψε 16 από 30 ρωσικά drones

admin

Πυρκαγιά στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης – Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για αντισημιτική επίθεση

admin

Μ. Σχοινάς: Απαραίτητη η φωνή των νέων για το μέλλον της Ευρώπης

admin

Τουρκία: Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες του Αΐντ τραυματίσθηκαν

admin

Drone καταρρίφθηκε πάνω από τη βάση των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ

admin

Σαουδάραβας πρίγκιπας, πρώην αρχικατάσκοπος, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά Χαμάς και Ισραήλ

admin

Ουκρανία: Νεαρός Ουκρανός που είχε αρπαγεί από την Μαριούπολη και μεταφερθεί στην Ρωσία επέστρεψε σήμερα στην Ουκρανία

admin