Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έκπληξη: Η προεκλογική καμπάνια του Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα από του Τραμπ τον Ιούνιο

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε τον Ιούνιο περισσότερα χρήματα και είχε υψηλότερες δαπάνες από του Τραμπ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν το Σάββατο και έδειξαν ότι τα ταμεία του Δημοκρατικού προέδρου συνέχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, ακόμη και μετά τις αρνητικές επιδόσεις στο προεδρικό ντιμπέιτ που τόσο συζητήθηκαν. 

Ο λογαριασμός της εκστρατείας του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε τον Ιούνιο 64 εκατομμύρια δολάρια και είχε δαπάνες ύψους 59 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως σε προεκλογικές διαφημίσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά του Reuters. Συν τοις άλλοις, έκλεισε τον μήνα με αποθεματικό 95 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια κατάθεση που υποβλήθηκε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο λογαριασμός της καμπάνιας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε τον Ιούνιο 21 εκατομμύρια δολάρια και είχε δαπάνες 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ είχε αποθεματικό 128 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια κατά τις τρεις πρώτες ημέρες μετά τη συζήτησή του στις 27 Ιουνίου με τον 78χρονου Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ο νυν πρόεδρος τραύλιζε και δεν κατάφερε να αμφισβητήσει δυναμικά τις επιθέσεις του Τραμπ, παρότι περιλάμβαναν πολυάριθμους ψευδείς ισχυρισμούς.

Ωστόσο, από τις αρχές Ιουλίου ο Τζο Μπάιντεν έχει βρεθεί  υπό τις διαρκείς πιέσεις πολλών βουλευτών των Δημοκρατικών να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία και η συγκέντρωση κεφαλαίων της καμπάνιας του φαίνεται να έχει κόψει φόρα. 

Από τις αρχές Ιουλίου, 35 Δημοκρατικοί του Κογκρέσου έχουν καλέσει δημοσίως τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, με πολλούς να αναφέρουν την προχωρημένη ηλικία και τις δυσκολίες του να αντεπεξέλθει στα ντιμπέιτ.

Έτσι αρκετές εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων για την καμπάνια των Δημοκρατικών έχουν ανασταλεί, καθώς ορισμένοι χρηματοδότες έχουν προτρέψει τον Μπάιντεν να υποκύψει.


 

Related posts

Χαμάς: Απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Aμερικανού στρατιωτικού που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον

admin

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο το 2021 η καταναλωτική εμπιστοσύνη

admin

Γαλλία: Η ακροδεξιά έχει αυξήσει τη διείσδυσή της σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις

admin

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κινεί ποινικές διαδικασίες κατά του πατριάρχη Κυρίλλου, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

admin

Χαμάς: H επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ ήταν ένα “αναγκαίο βήμα” εναντίον των “ισραηλινών συνωμοσιών”

admin

Κίνα: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Daxing ξεπέρασε τον ημερήσιο αριθμό διακίνησης 150.000 επιβατών

admin

Ισραήλ: Η κύρια βάση επιχειρήσεων της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας

admin

Δεκατρείς τραυματίες από τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσική βιομηχανική ζώνη

admin

Ταϊβάν: Η Κίνα ενισχύει στη στρατιωτική της δύναμη ενόψει εκλογών

admin