Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειρουργείο

Ο Παύλος Πολάκης πόσταρε φωτογραφίες από χειρουργείο για να φωνάξει στον Πρωθυπουργό να μην τον ψάχνει στη Βουλή γιατί έχει, έγραψε, σοβαρή δουλειά. Πάντως, ο Μητσοτάκης δεν ήταν ο μοναδικός που τον αναζητούσε χθες. Σε όλους τους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους γι’ αυτόν κοιτούσαν, τον αριστερό που κωλύεται να ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ τα Σφακιά έβγαλαν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο.

Μαστίγιο

Οπως ήταν αναμενόμενο, η Ευαγγελία Λιακούλη απείχε. Θα είναι ήσυχη η συνείδησή της. Η δουλειά της ως γραμματέας της ΚΟ δεν ξέρω πώς θα είναι από εδώ και πέρα. Ηδη, όταν δεν είναι παρούσα, οι πράσινοι βουλευτές οι οποίοι στήριξαν τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου λένε διάφορα. Οπότε, το κύρος κι η εξουσία του πασοκικού κοινοβουλευτικού μαστιγίου έχει πληγεί. Περισσότερο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς υπολογίζοντας το νούμερο των βουλευτών που δεν συντάχθηκαν με την προοδευτική κομματική γραμμή.

Κανόνες

Εξηγώντας γιατί καταψηφίζει, ο Μάριος Σαλμάς είπε ότι κανένας ψηφοφόρος ή γκέι φίλος του δεν του ζήτησε το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. «Και επειδή, όλως τυχαίως το 2022 ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, απορώ πώς έτσι ξαφνικά, μετά από χιλιάδες χρόνια ύπαρξης του ανθρώπου στη γη, άνοιξε στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες και ανοίγει εδώ;», συμπλήρωσε προτού διαπιστώσει πως δεν είναι τυχαίο. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι η φωτογραφία του Μπάιντεν με κόκκινα μάτια να γυαλίζουν ήταν τρολάρισμα των συνωμοσιολόγων.

Εκδρομή

Ενας από τους τελευταίους γαλάζιους που πείστηκαν να πουν το «ναι» ήταν ο Στράτος Σιμόπουλος. Ο βουλευτής ένιωσε την ανάγκη να επισημάνει ότι γνωρίζει πως στενοχωρεί έτσι ορισμένους πολιτικούς του φίλους (βλέπε Αντώνη Σαμαρά) αλλά επειδή η πολιτική «δεν είναι σχολική εκδρομή», θα στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση. Αλλωστε, παροικούντες και μη το κομματικό σύστημα ξέρουν ότι η ενασχόληση με τα κοινά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι επάγγελμα, όχι διασκέδαση.

Related posts

Η Κεραμέως κρύβεται πίσω από τα ψέματα της Ασημακοπούλου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Με άλλα λόγια

admin

Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον χάρτη στη Le Monde

admin

Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή

admin

Καλάθι του Νοικοκυριού: Εντός Φεβρουαρίου νέες μειώσεις σε προϊόντα λέει ο Γεωργιάδης

admin

Χαμηλό βαρομετρικό διαρκείας και λόγω δημοσκοπήσεων

admin

Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία – Δεν θα διολισθήσουμε σ’ αυτό το δρόμο

admin

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

admin

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μετέτρεψε σε επιχειρησιακές αστοχίες ένα πρωτοφανές φιάσκο

admin