Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το συνέδριο «όλοι αδέλφια είμαστε», τα πρώτα σημάδια των γκάλοπ, οι πανελίστες έρχονται και ο Αδωνις με τον Καρανίκα και σούπερ Μάρτιος στο Ελ-Βελ

Ειδικά ο Σαμαράς «έδωσε» χθες στα media κάτι σαν «παρότι θα πάω, δεν θα μιλήσω, γιατί ό,τι έχω να πω το είπα»… με τη γνωστή τσαντίλα του Αντώναρου που όλοι αγαπήσαμε.


Γκάλοπ

-Τώρα, με ρωτάνε τι λένε τα γκάλοπ των τελευταίων ημερών και σας μεταφέρω ό,τι μου είπαν: «Είναι ακόμα νωρίς, μετράμε από τη Δευτέρα, έχουμε κάποια πρώτα στοιχεία λογικά που δείχνουν ότι η πόλωση συσπειρώνει τα τρία μεγαλύτερα κόμματα ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ– ΠΑΣΟΚ έναντι των μικρότερων». Μάλιστα και μένα μού ακούγεται λογικό, αλλά να κλείσω το θέμα αυτό με μία παρατήρηση: Το έχουν επισημάνει και οι ειδικοί στον Κ.Μ. που κάνουν focus groups στην κοινή γνώμη, ο κόσμος ψήφισε προσφάτως αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό για να λύνει θέματα της καθημερινότητας. Οχι για όλα όσα απασχολούν την κοινή γνώμη τις τελευταίες ημέρες.

Πανελίστες επιτέλους #metonstefanos


-Και όπως όλα έχουν μία εξήγηση και μία ροή στη ζωή, έτσι και ο Stefanos έφερε στο dream wow team του ΣΥΡΙΖΑ τον Παπανώτα και τον Πανόπουλο, δύο δυναμικούς δημοσιογράφους πανελίστες από την t.v. Κοιτάξτε, στη ζωή σε δικαιώνει το αποτέλεσμα, «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, τη δουλειά της να κάνει, να πιάνει ποντίκια», λέει ο λαός. Και αν το show του Stefanos πιάνει τόπο και ανεβάζει ποσοστά, τότε όχι δύο πανελίστες, αλλά βλέπω να ρημάζουν τα πρωινάδικα. Αντιλαμβάνεστε ότι παλιού τύπου δημοσιογράφοι όπως η Βούλα (Κεχαγιά) θα ψάχνει για δουλειά αν γίνει ο Stefanos Ρ.Μ. (Prime Minister). Πιο πολύ μού κάνει αυτό το νέο παιδί (συνάδελφος) ο Πανόπουλος.

Αδωνις-Καρανίκας

-Και τώρα πάμε στο πιο ωραίο της ημέρας, που δεν είναι άλλο από την κοινή παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Καρανίκα στην παρουσίαση ενός βιβλίου που περιγράφει μία πραγματική και συγκινητική ιστορία μίας κοπέλας που ξεφεύγει από τα ναρκωτικά και αφιερώνει τη ζωή της στη βοήθεια άλλων συνανθρώπων της με το ίδιο πρόβλημα. Και οι δύο, Αδωνις και Καρανίκας, θα παρουσιάσουν μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Μανίνα Ζουμπουλάκη το -πράγματι ενδιαφέρον- βιβλίο με τίτλο «Λευκός Ελέφαντας». Δεν ξέρω αν θα αρχίσουν από κάτω οι ερωτήσεις για την Ακρίτα που πρόσφατα επέκρινε ο Καρανίκας και το θεωρώ και «αδόκιμο» εκεί μέσα, αλλά πάντως το περιμένω το event με ενδιαφέρον.


Ο Κουτνατζής θα κρατάει τα πρακτικά

-Σήμερα ή αύριο θα κλειδώσει ο αντικαταστάτης του Στέλιου Κουτνατζή στη γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων. Ο νέος διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, που χθες βρέθηκε στον πρώτο του πρωινό καφέ, όμως θα κρατήσει την αρμοδιότητα του… πρακτικογράφου του υπουργικού συμβουλίου, καθώς αυτό μπορεί να το κάνει ένας γενικός γραμματέας στην προεδρία της κυβέρνησης κατά την κρίση του πρωθυπουργού. Άρα, ο διάδοχός του θα περιοριστεί στενά στα καθήκοντά του.

Η ΕΥΠ και οι σκέψεις


-Στις αρμοδιότητες του Κουτνατζή περνά και η ΕΥΠ, ως εποπτευόμενος από το πρωθυπουργικό γραφείο φορέας, αλλά εφόσον απαιτείται κάποια νομοθετική παρέμβαση θα τη δρομολογεί ο Άκης Σκέρτσος, μιας και οι γενικοί γραμματείς δεν μπορούν να νομοθετήσουν. Όμως μαθαίνω στο Μαξίμου σταθμίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της ΕΥΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τώρα που είναι εκεί ένας άνθρωπος με ειδικό βάρος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Βεβαίως, κάτι τέτοιο θα απαιτήσει νομοθετική ρύθμιση, αλλά θα είναι μια ουσιαστική αλλαγή κατεύθυνσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον τελεσφορήσει.


Μάρτιος σαν καλοκαίρι για το Ελ. Βενιζέλος

-Ξεκινώ τα νέα της αγοράς από τα ευχάριστα (και μάλλον τα σημαντικότερα) γιατί το Χρηματιστήριο χθες μας μαύρισε την καρδιά. Ο Μάρτιος λοιπόν ήταν σαν καλοκαίρι για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας που κυριολεκτικά απογειώθηκε τον περασμένο μήνα, με ιστορικά υψηλά νούμερα που παραπέμπουν σε φουλ σεζόν και θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες. Τα δύο απανωτά τριήμερα, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, με sold out από τους Ελληνες για ταξίδια εξωτερικού και το Πάσχα των Καθολικών εκτόξευσε τις επιδόσεις του Ελευθέριος Βενιζέλος που, όπως φαίνεται, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 με ιστορικά υψηλές επιδόσεις και υψηλά, διψήφια ποσοστά αύξησης. Ήδη τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί και από το ξεκίνημα του πρώτου διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου όπου η αύξηση έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2023 ξεπέρασε το 14%, ενώ μόνο ο Φεβρουάριος είχε σημειώσει άνοδο πάνω από 18% έναντι του Φεβρουαρίου του 2023.


Αλλαγή κορυφής σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο


-Αλλαγές κορυφής θα έχουμε στην τακτική Γενική Συνέλευση της Hellenic Energy που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του ομίλου Ι. Παπαθανασίου αποχωρεί και η κοινή πρόταση μετόχου και Δημοσίου για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί είναι ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.


Περιμένοντας γράμμα από τη Φραγκφούρτη


-Οι τράπεζες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης κεφαλαιακής επάρκειας (ICAAP) και την κατέθεσαν στον SSM, καθώς 31 Μαρτίου έληγε η σχετική προθεσμία. Τις επόμενες εβδομάδες η Φραγκφούρτη θα αξιολογήσει τα στοιχεία και τον Μάιο θα ενημερώσει για το μέρισμα που θα διανείμει κάθε τράπεζα για τη χρήση 2023. Η διανομή θεωρείται δεδομένη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ποσοστό των κερδών που θα διανεμηθεί.


Ένα σφυρί με… ιστορία


-Με τη δυσάρεστη περιπέτεια των πλειστηριασμών φέρεται να είναι αντιμέτωπα μέλη οικογένειας που διατηρεί ένα από τα παλαιότερα, αν όχι και το πλέον ιστορικό, φαρμακείο της Αθήνας, το οποίο μάλιστα θεωρείται «τοπόσημο» της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας. Για τις 24 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει ένα σφυρί με επισπεύδουσα τη Cepal για δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες σε ιδιαίτερα προσεγμένο ακίνητο που βρίσκεται στην Κηφισιά στη θέση «Κοκκιναράς». Πρόκειται ειδικότερα για οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου εμβαδού 209,30 τ.μ. μαζί με το υπόγειο γκαράζ επιφάνειας 23,50 τ.μ. Στο σφυρί θα βγουν, εάν βέβαια μέχρι τον Ιούλιο δεν υπάρξουν προσφυγές και αναστολές, το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας του οροφοδιαμερίσματος με τιμή πρώτης προσφοράς 312.000 ευρώ και το δικαίωμα της ισόβιας επικαρπίας της ίδιας ιδιοκτησίας με τιμή 134.000 ευρώ. Αντίστοιχα για το δικαίωμα ψιλής κυριότητας και ισόβιας επικαρπίας του γκαράζ οι τιμές εκκίνησης είναι 8.500 ευρώ και 3.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης η πλήρης κυριότητα του διαμερίσματος έχει υπολογιστεί σε 446.000 ευρώ και του γκαράζ σε 12.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται σχετικά, «κατά την εκτέλεση, διαπιστώθηκε από εξωτερική παρατήρηση ότι η οικοδομή επί της οποίας βρίσκονται οι άνω οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι καλής ποιότητας κατασκευής και τελεί σε καλό βαθμό συντήρησης». Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 120.000 ευρώ, ενώ υπάρχει προσημείωση υποθήκης για 1 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τον Φεβρουάριο του 2007.


Ο… ανάποδος Γ. Κοντόπουλος


-Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου προωθεί αλλαγές στον κανονισμό του ΧΑ προκειμένου να δείξει την έξοδο σε εισηγμένες εταιρίες που η διασπορά τους είναι μικρότερη από το 25% ή και το 15% ανάλογα με την κεφαλαιοποίησή τους. Πάντως η οδηγία Listing Act της ΕΕ που έχει λάβει αρχική έγκριση από το Συμβούλιο και την Ευρωβουλή μεγαλώνει τα όρια ελάχιστης διασποράς βάζοντας τον πήχη στο 10% από 25%, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλει να εφαρμόσει ο Πρόεδρος του ΧΑ Γ. Κοντόπουλος. Είναι το δεύτερο σοβαρό θέμα, μετά την εμμονή για την καταστροφική – κατά την J P Morgan – ένταξη του ΧΑ στις ώριμες αγορές, που ο Γ. Κοντόπουλος θέλει να κάνει το ανάποδο από αυτό που είναι καταφανές και πασίδηλο. Σε καλό να βγει για την αγορά, γιατί ό,τι και να κάνει ο Πρόεδρος του ΧΑ και CEO της ΕΧΑΕ θα συνεχίσει να εισπράττει (μαζί με τα bonus) περίπου μισό εκατομμύριο τον χρόνο.


Η επένδυση του Τιτάνα και η φωτογραφία από τα 70’s


-Τα εγκαίνια της μεγάλης επένδυσης που υλοποίησε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιό του στο Καμάρι ήταν μια σπάνια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους να συνομιλήσουν με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Νέλλο Κανελλόπουλο και την Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και τα νεότερα μέλη των οικογενειών που ελέγχουν τον Όμιλο που υποδέχθηκε τους υπουργούς Σκυλακάκη και Σκρέκα οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Η μονάδα στο Καμάρι, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, τα τελευταία δύο χρόνια είναι σε φάση μετασχηματισμού με στόχο το 2030 να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα, πλήρως ψηφιοποιημένα και πράσινα εργοστάσια τσιμέντου στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Titan Cement International επιφυλάχθηκε, υπό την προϋπόθεση να πάνε όλα καλά με την επένδυση (η οποία λόγω της φύσης της εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους), να δώσει το 2030 στην αντίστοιχη εκδήλωση φωτογραφίες με τον ίδιο και τον Νέλλο Κανελλόπουλο παιδιά, με κοντά παντελονάκια, στα πρώτα εγκαίνια της μονάδας!


O Παπαλεξόπουλος και ο μαρξιστής Γκράμσι


-Και επειδή ήταν φανερό πως υπήρχε πρόσφορο έδαφος, η κουβέντα «άνοιξε» και ο Δ. Παπαλεξόπουλος ρωτήθηκε πώς βλέπει τα πράγματα για την ελληνική βιομηχανία και τις προοπτικές της. «Για να χρησιμοποιήσω τη γνωστή φράση του Ιταλού μαρξιστή Αντόνιο Γκράμσι, είμαι απαισιόδοξος λόγω νόησης και αισιόδοξος λόγω θέλησης», απάντησε, εξηγώντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό αλλά μόνο για σκληρή δουλειά αφού το περιβάλλον διεθνώς, σε τεχνολογικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, αλλάζει ραγδαία. Όσο για την ελληνική αγορά τσιμέντου, υπογράμμισε πως πάμε καλά για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια σοβαρής κρίσης, στη διάρκεια της οποίας η αγορά έπεσε κατά 80%.


Yπολείπονται των business plan κατά περίπου 28%


Στην Ελλάδα, οι 3 μεγάλοι διαχειριστές «κόκκινων» δανείων εμφανίζονται εξαιρετικά κερδοφόροι. Στις τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή» τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο ρόδινα, αφού οι πραγματοποιηθείσες ανακτήσεις (incoming cash flows) υπολείπονται των business plan κατά περίπου 28%. Οι servicers αντιδρούν με στοχευμένες πωλήσεις πακέτων δανείων οι οποίες τους βοηθούν να αποκτήσουν ρευστότητα, αλλά αφαιρούν αξιοποιήσιμη ύλη δανείων από το μέλλον. Είναι προφανές ότι στην αγορά των κόκκινων δανείων πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις γιατί τα προβλήματα εξελίσσονται ασύμμετρα. Το παράδειγμα του Ομίλου Intrum, ο οποίος στο εξωτερικό αντιμετωπίζει ζήτημα αναδιάρθρωσης των δανείων του, αλλά αντιθέτως στην Ελλάδα πάει καλά. Η Intrum στην ελληνική αγορά ρυθμίζει δύσκολα δάνεια, ανακτά, εισπράττει και κερδίζει. Γι’ αυτό άλλωστε την περασμένη Παρασκευή, τα υψηλόβαθμα στελέχη πήραν τα bonus της χρονιάς.


Τα mezzanines όμως αντέχουν


-Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η χρηματιστηριακή αγορά ξεχωρίζει τους τίτλους mezzanines που θεωρεί ότι θα έχουν μεγάλες εισπράξεις από ανακτήσεις κόκκινων δανείων. Είδαμε χθες για παράδειγμα, σε μια ιδιαίτερα πτωτική αγορά, το τίτλο του Cairo Mezz να κερδίζει 5,53% στα 0,257€ και 1,5 εκατ.€ συναλλαγές αλλά και το Phoenix Vega με άνοδο 1,02% και το Galaxy Mezz να καταγράφει άνοδο 2,04% στα 0,7 ευρώ. Τα βασικά περιουσιακά στοιχεία αυτών των τίτλων mezzanine που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο είναι τα ομόλογα μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine). Τα έσοδα των εισηγμένων mezzanine εξαρτώνται από τον ρυθμό ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων από τα «κόκκινα» δάνεια που συνδέονται με τις mezzanine ομολογίες. Προφανώς, οι επαΐοντες υπολογίζουν τα έσοδα κάθε τίτλου χωριστά και τα αποτιμούν στη χρηματιστηριακή αγορά…


Η Επίλεκτος χάνει 1,3 ευρώ σε κάθε 1 ευρώ που πουλάει


-Η μετοχή της Επίλεκτος βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης. Η κατάσταση στην κλωστοϋφαντουργία δεν είναι καλή γιατί η ζήτηση μειώνεται, αλλά στην Επίλεκτος τελικά αυτό δεν είναι και τόσο κακό, αφού όσο περισσότερο πουλάει τόσο περισσότερα χάνει. Κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου, η Επίλεκτος ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πωλήσεις 5,6 εκατ. ευρώ και τελικά ενέγραψε ζημιές 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός της φτάνει τα 59 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 1 ευρώ πωλήσεων η ζημιά που περνά στον ισολογισμό είναι 1,3 ευρώ. Το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, μαζί με την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος με την πιστοποίηση European Union Cotton, ίσως δημιουργήσουν τη βάση για την αλλαγή πορείας. Η Επίλεκτος σήμερα στο Χρηματιστήριο αξίζει 6,7 εκατ. ευρώ, αλλά η μετοχή της εδώ και καιρό δεν διαπραγματεύεται.


Το Πάσχα των Καθολικών δεν ευλόγησε τις αγορές


-Δεν ξεκίνησαν καλά οι αγορές χρήματος και κεφαλαίων μετά την τετραήμερη αργία. Οι ανησυχίες για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μετά την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο διπλωματικό κτίριο του Ιράν στη Συρία, η συνεπαγόμενη αύξηση του πετρελαίου, τα στοιχεία του δομικού πληθωρισμού που δεν ενθαρρύνουν μειώσεις επιτοκίων μαζί με την ανασφάλεια των επενδυτών που αντιμετωπίζουν με δέος τις υψηλές τιμές όλων των περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, κρυπτονομίσματα), προκάλεσαν ένα αρνητικό ξεκίνημα για τον Απρίλιο. Στην Αθήνα, οι αναλυτές εξηγούν ότι το 80% των μετοχών είναι κατά 90% σωστά αποτιμημένες σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι για να τροφοδοτηθεί μια νέα ανοδική κίνηση πρέπει να υπάρξει ένας θετικός καταλύτης. Ο ΟΤΕ κράτησε ψηλά τη σημαία της αντίστασης στις πτωτικές τάσεις της αγοράς, με άνοδο 1% και συναλλαγές άνω των 10,5 εκατ. Ευρώ. Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έδειξε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, αφού η αγορά πιστεύει στο μεγάλο deal και φιλοδώρησε τη μετοχή 0,7% στα 18,11 ευρώ με συναλλαγές που έφτασαν τα 5 εκατ. Η JUMBO ήταν η τρίτη και τελευταία μετοχή του FTSE 25 που κράτησε το θετικό πρόσημο. Η πιο βαριά μετοχή του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, η Coca Cola 3E πιέστηκε λόγω… Λονδίνου αφού η μετοχή της Coca Cola στη βρετανική πρωτεύουσα πιέστηκε κατά -2,7% και στην Αθήνα έκλεισε στα 28,4 ευρώ με πτώση 3,7% με σχετικά λίγες συναλλαγές. Στις Τράπεζες ξεκίνησαν κάποιες αμφιβολίες για το ύψος των προς διανομή μερισμάτων που τελικά θα επιτρέψει ο SSM και ο Τραπεζικός Δείκτης υποχώρησε κατά -2,08%. Αφού έπεσαν οι τράπεζες, φοβήθηκε και η μεσαία κεφαλαιοποίηση με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες -3,13%. Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.393,84 μονάδες με απώλειες -2%, κοντά στα χαμηλά ημέρας και αξία συναλλαγών λίγο μεγαλύτερη των 121 εκατ. ευρώ.


Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE/Russell


-Στα τελευταία 15‘ της χθεσινής χρηματιστηριακής συνεδρίασης εκδηλώθηκε ένα ξαφνικό κύμα πωλήσεων. Η αξία των συναλλαγών, αυτά τα τελευταία 15 λεπτά, έφτασε τα 35 εκατ. ευρώ. Πολλοί εκτιμούν ότι αυτή η ξαφνική κινητικότητα οφείλεται στην επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών FTSE/Russell η οποία θα γίνει σύμφωνα με τη μέση συνολική κεφαλαιοποίηση του Απριλίου και όχι με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση της τελευταίας συνεδρίασης που ίσχυε μέχρι τώρα. Από χθες, ξεκίνησε ο υπολογισμός αυτής της μέσης κεφαλαιοποίησης ώστε μέχρι το τέλος Απριλίου να ανακοινωθούν οι αλλαγές στους δείκτες FTSE Russel.


To πετρέλαιο βομβαρδίζει την ακρίβεια


-Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο χθες το απόγευμα, με το ξεκίνημα της αγοράς ξεπέρασε με ευκολία τα 85 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2023. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε πιστέψει ότι το παιχνίδι με τον μαύρο χρυσό είχε τελειώσει. Από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου του 2023 μέχρι σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 25%, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί. Η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει πουθενά στον κόσμο γι’ αυτό άλλωστε και οι κεντρικοί τραπεζίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων. Ξαφνικά όλοι μιλούν πάλι για διακοπή της προσφοράς στο πετρέλαιο. Γι’ αυτό άλλωστε και στα Χρηματιστήρια παραγώγων, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου. Γλιτώσαμε από το φυσικό αέριο και μας χτύπησε το πετρέλαιο…


-

--.gr

Related posts

Δήμος Αθηναίων: Ζητά να περικοπούν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

admin

Ενεργειακή κρίση: Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία στέλνουν επιστολή στην Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του αερίου

admin

Στα €3,2 δισ. έφτασαν οι συναλλαγές των ομολόγων ενόψει της αξιολόγησης από τον DBRS

admin

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν €6 δισ. το εννεάμηνο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος

admin

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: 23,2 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη δοθεί στους δικαιούχους – Ξεπέρασαν τις 160.000 οι αιτήσεις στο τρίμηνο

admin

Τα αθόρυβα σύμβολα του πλούτου – Αυτά τα πολυτελή προϊόντα είναι το trend του 2024

admin

Σταϊκούρας: Θα αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις για όσο χρειαστεί και το 2022

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 13,4% κινήθηκε η ελληνική οικονομία το γ’ τρίμηνο

admin

Ημερίδα Ινστιτούτου Καραμανλή: Μεταρρυθμίσεις και Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν να αλλάξουν την ελληνική οικονομία

admin