Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τη στέγη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τη στέγη

Την κοινωνική πολιτική φέρνει σε πρώτο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παραδοχές για τα προβλήματα των πολιτών, όπως η ακρίβεια στα τρόφιμα («το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε» επανέλαβε από το Παλαιό Φάληρο) αλλά και το στεγαστικό. Ειδικά για τη στέγη, η κυβέρνηση προτίθεται να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις από το φθινόπωρο: εξετάζονται, πρώτον, επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» και, δεύτερον, νέες παρεμβάσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. «Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της στέγης με πολύ μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε αναζήτηση πόρων για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου” (…) Bάλαμε τους πρώτους περιορισμούς στο Airbnb και εξετάζουμε ακόμα περισσότερους» είπε ο Πρωθυπουργός (Star).

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, ορίζει ως στοίχημα της ευρωκάλπης την ισχυρή «φωνή» της Ελλάδας στην Ευρώπη, ωστόσο κλιμακώνει τις επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για «επιστροφή στις χειρότερες μέρες του παρελθόντος». Χθες δεν αναφέρθηκε μόνο στο 2015 αλλά και στο 2010. «Διότι όταν ακούω την αντιπολίτευση να λέει “κοστίζει πολλά το πρόγραμμά μας, αλλά θα βρούμε τα λεφτά”, κάτι μου θυμίζει αυτό. Κάποιος άλλος το είχε πει: “λεφτά υπάρχουν”. Και δεν υπήρξαν ποτέ λεφτά» σημείωσε.

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί την αντιπολίτευση αφενός ότι μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε «δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης», αφετέρου ότι δεν μιλάει για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις. «Σηκώνω το γάντι» είπε χθες το βράδυ, «πάμε να μετρηθούμε και πολιτικά και να δούμε τελικά ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί των δυνάμεων έναν χρόνο μετά τις εκλογές, συγκρίνοντας, όμως, ευρωεκλογές με ευρωεκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ

Τελική ευθεία με εθνικά και ακρίβεια

Με τις τελευταίες έρευνες να τοποθετούν το κόμμα του στη δεύτερη θέση, ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από την Παλαιστίνη ξεκινάει τις ανοιχτές ομιλίες ανά την Ελλάδα – η χθεσινή του στάση περιελάμβανε την Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα, από την οποία έστειλε «μήνυμα ανατροπής» του πολιτικού σκηνικού. Σε σκληρό τόνο για τα εθνικά, την ακρίβεια, την ασφάλεια, τη δημόσια υγεία, αλλά και την τραγωδία των Τεμπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως αν το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντιληφθεί σε αυτήν την κάλπη πως «αλαζονεία τέλος», οι πολίτες θα ζήσουν «τα επόμενα τρία χρόνια σε μια έρημο αλαζονείας».

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Κασσελάκης περιέγραψε και δύο «μεγάλα ψέματα» της κυβέρνησης: την εγγύτητα της χώρας στην ΕΕ, την ώρα που όλο και «απομακρύνεται από τον πυρήνα της», και την ταύτισή της με τη σταθερότητα, την οποία χαρακτήρισε «σταθερότητα προς τα πίσω», με τους πολίτες να ζουν «με κατεβασμένο το κεφάλι και πληγωμένη περηφάνια».

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, περνάει και μέσα από τη σύγκρουσή του εντός του προοδευτικού χώρου. «Μην περιμένετε λύσεις από αλλού. Ούτε από κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις, ούτε από “συνεργασίες κορυφής” ετερώνυμων που δεν έλκονται. Ούτε από δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το “εμπόριο της Αριστεράς” και αγαπούν πολύ τον παλαιστινιακό λαό, αλλά δεν σηκώνονται από την καρέκλα τους να πάνε εκεί» σχολίασε χαρακτηριστικά για τους αντιπάλους του στην προοδευτική αντιπολίτευση, ρίχνοντας έμμεσα τα βέλη του τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς τη Νέα Αριστερά –κόμματα, δηλαδή, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το ίδιο ακροατήριο.

ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή πρόσκληση στους κεντροαριστερούς

Φουλ επικοινωνιακό «γκάζι» πατάει η Χαριλάου Τρικούπη στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την κάλπη της 9ης Ιουνίου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους διαχρονικά στήριξαν το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα με τις δημόσιες παρεμβάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Ρόδο και έκανε αυτοψία στο νοσοκομείο της περιοχής, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό σποτ του κόμματος με τίτλο «Αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», το οποίο αποτυπώνει συμβολικά και το διακύβευμα της κάλπης για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Παρά τα δημοσκοπικά δεδομένα που τοποθετούν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, από το πασοκικό επιτελείο μιλούν για θετικά μηνύματα που λαμβάνουν, επισημαίνοντας την αυξημένη συσπείρωση που επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή έρευνα της Metron Analysis, αλλά και για ποιοτικά δεδομένα, όπως το θετικό ισοζύγιο μεταξύ εισροών και εκροών.

Ανοιχτά στο ΠΑΣΟΚ αυτές τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας μιλούν πια και για την επόμενη μέρα στον προοδευτικό χώρο και τη σημασία της επαναφοράς του κόμματος στο δικομματικό σκηνικό. «Είναι καλό για την πατρίδα μου να έχει μια σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στο 41% και όχι μια lifestyle αντιπολίτευση, που είναι μάννα εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Mega για το διακύβευμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στραμμένο στη μάχη για τα ηνία της Κεντροαριστεράς. Στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών προανήγγειλε πρωτοβουλίες διαλόγου για συνεργασία με όμορες πολιτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς».

Related posts

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Κρίσιμος Σεπτέμβρης για το Κυπριακό

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για την Κουμουνδούρου – Πόσοι θα είναι τελικά οι διεκδικητές της ηγεσίας

admin

Μητσοτάκης σε Τζεντιλόνι: Έχουμε καταφέρει κάτι που είναι περίπλοκο για τα περισσότερα κράτη-μέλη

admin

Προάγγελος

admin

«Η αλήθεια είναι ότι στους αγρότες τον… ήπιαμε» – Η ατάκα της Τζάκρη που τους άφησε όλους άναυδους

admin

Τα μυστήρια με τον διοικητή του Αγίου Ορους

admin

Μάθε παιδί μου… εξωστρέφεια

admin