Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το 80% των πολιτών, τα μεσαία και τα χαμηλότερα στρώματα θα δουν σημαντικές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Το 80% των πολιτών, τα μεσαία και

τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα

, θα δουν σημαντικές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο

υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας

, σε παρέμβασή του, κατά την πρώτη ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας

της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σε σχέση με το 2018, τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώνουν, μόνιμα, ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο φόρο ακίνητης περιουσίας είπε ο κ. Σταϊκούρας. Ερωτηθείς από τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τρ. Αλεξιάδη, εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι το κόστος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 350 εκ., καθώς δεν εμφανίζεται το σχετικό ποσό στην έκθεση του ΓΛΚ στο παρόν νομοσχέδιο, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το ποσό αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί, και ότι τελικά, η μείωση του βεβαιωμένου φόρου είναι 360 εκ ευρώ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο, καθώς “όταν μειώνεις τους φόρους, αυξάνεις τη εισπραξιμότητά τους”.

Σημείωσε επίσης ότι το μέτρο είναι απολύτως συμφωνημένο με τους θεσμούς και ότι στην τελευταία συνάντηση της ευρωομάδας (Eurogroup) δεν υπήρξε καμία ένσταση.

Νωρίτερα, ο κ. Αλεξιάδης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τα ταμειακά διαθέσιμα, για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για το συνολικό ποσό από κατασχέσεις κά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα νομοσχέδιο χωρίς η συνοδευτική έκθεση του ΓΛΚ να κοστολογεί τα μέτρα που φέρνει. Δώστε εξηγήσεις για την πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού, για να μπορέσουμε να συναινέσουμε στο να προχωρήσετε και σε περισσότερα μέτρα ανακούφισης, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΦΕΚ εισαγωγής του φόρου αυτού έχει τις υπογραφές του κ. Σταϊκούρα, Μητσοτάκη, Χατζηδάκη κά, και ότι σήμερα, ακόμα και ο ΠΟΜΙΔΑ μιλά για πολυπλοκότητα του νέου μέτρου δεν αφήνει τον απλό πολίτη να το κατανοήσει.

Απαντώντας, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 39,7 δισεκ. ευρώ και ότι τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού και της γενικής κυβέρνησης δημοσιοποιούνται κάθε μήνα από το 2012.

Ειδήσεις σήμερα:Μέτρα στήριξης: Στα 22 λεπτά το λίτρο η επιδότηση στα καύσιμα – Πριν το Πάσχα το έκτακτο επίδομαΗ στασιμότητα οδηγεί τους Ρώσους σε ωμότητες – Στην αντεπίθεση οι ΟυκρανοίΣτο δικαστήριο Φουρθιώτης-Αλεξανδράτου για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»

Related posts

Μείωση ενοικίων – Ιδιοκτήτες ακινήτων: Αφορολόγητο το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων

banksnews

Αναδρομικά συνταξιούχων δημοσίου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον Μάρτιο

banksnews

Alphabet: Πτώση 8% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

banksnews

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια στο Taxisnet

banksnews

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα με μισθό πάνω από 900 ευρώ

banksnews

Σταϊκούρας: Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% και επιδοτείται κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Ολα τα σενάρια – Πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

banksnews

Κλείνει 11 καταστήματα στη Γαλλία η Marks & Spencer λόγω Brexit

banksnews

Διπλωματικό μπρα ντε φερ Cosco-κυβέρνησης για προβλήτα IV και ναυπηγείο στο Πέραμα

banksnews