Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σηκώνουν τα μανίκια οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ, με όπλο την οικονομία – Οι επόμενες κινήσεις

Σε διαρκείς και εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται οι έντεκα αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βουλευτές για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής τους ομάδας.

Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των αποχωρησάντων βουλευτών ώστε να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την επόμενη μέρα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και τις σκέψεις τους σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Στόχος των έντεκα βουλευτών είναι να έχουν μια στιβαρή παρουσία με τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο προϋπολογισμό. Οι βουλευτές στοχεύουν σε σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και να παρουσιάσουν ένα πρώτο εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές των έντεκα βουλευτών το εναλλακτικό αυτό σχέδιο «προφανώς θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη».

Όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση οι έντεκα βουλευτές θα έχουν ως αντιπολιτευτική αιχμή την κατάσταση στην οικονομία και συγκεκριμένα την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που, όπως υποστηρίζουν, έχει ανάγκη η χώρα

Άλλωστε, οι βουλευτές βαρόμετρα των έντεκα αποχωρησάντων έχουν πολιτική εξειδίκευση στην οικονομία. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος αποτελούσαν τους κύριους εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα πεδία της Οικονομίας και των Εργασιακών για πολλά έτη, ενώ, υπηρέτησαν και σε υπουργικές θέσεις.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου

Επικεφαλής πιθανότατα ο Χαρίτσης, αναμένονται οι υπόλοιπες επιλογές

Οι εννέα από τους έντεκα αποχωρήσαντες βουλευτές προέρχονται από το μπλοκ των 6 6, ενώ, οι δύο, από την «Ομπρέλα».

Ο πιθανότερος επικεφαλής για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, που διαθέτει, όπως εκτιμάται, την πολιτική αλλά και τεχνοκρατική επάρκεια για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης δεν έχει φθαρεί πολιτικά, γεγονός που, αντίθετα, ισχύει για την Έφη Αχτσιόγλου, μετά τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τις πληροφορίες περί προεδρίας στην ΚΟ του Αλέξη Χαρίτση επιβεβαίωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Φλώρινας -προερχόμενη από την «Ομπρέλα» Πέτη Πέρκα. «Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένονται τις επόμενες μέρες και οι τελικές αποφάσεις για τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως και για τις υπόλοιπες θέσεις-κλειδιά (κοινοβουλευτικών εκπροσώπων πχ). Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται αύριο να πραγματοποιηθούν επίσημες ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Ταυτόχρονα, ενώ η νέα ΚΟ θα είναι έτοιμη πριν από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αναμένονται και οι διεργασίες για τον νέο φορέα που θα καλύψει πολιτικώς τους αποχωρήσαντες βουλευτές.

Related posts

«Είναι και νέα και δοκιμασμένη και παλιά» – Στήριξης Μπαλτά στην Εφη Αχτσιόγλου

admin

ΔΙΔΥΜΟ

admin

Βορίδης: Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

admin

Μενδώνη: Σε αξιοπρεπή κατάσταση το Τατόι – Τι είπε για το κοιμητήριο και τη φροντίδα του

admin

Ρεύμα: Στα 3,2 δισ. η συνολική επιδότηση των καταναλωτών – Ολα τα μέτρα

admin

Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

admin

Κασσελάκης για Αυτιά: «Κύριε Μητσοτάκη, κάντε τον επιτέλους υποψήφιο ευρωβουλευτή»

admin

Σεισμός στην Τουρκία: «This is wonderful» – Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία σχολίασε την αγκαλιά Δένδια – Τσαβούσογλου

admin

Γράφει «φουλ» νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

admin