Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις ΗΠΑ για τα φορτία ρωσικού πετρελαίου που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο τιμής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα πρόσθετες

κυρώσεις

σχετικά με το ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, θέτοντας στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να κλείσει όλα τα κενά του μηχανισμού που σχεδιάσθηκε για να τιμωρήσει τη Μόσχα για τον πόλεμο που κήρυξε στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί αυτούς που στοχοποιήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν υπηρεσίες συνασπισμού ανώτατου ορίου τιμών, ενώ μετέφεραν ρωσικό αργό πετρέλαιο πάνω από το συμφωνηθέν ανώτατο όριο τιμής.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη κυρώσεων της Ουάσινγκτον, η οποία επιβάλλει πιο σκληρά μέτρα για φορτία πετρελαίου πάνω από το ανώτατο όριο της τιμής του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων και μετατρέψει πόλεις σε ερείπια.

«Η επιβολή του ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους του Συνασπισμού μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουόλι Αντεγιέμο. «Στοχοποιώντας αυτές τις εταιρείες και τα πλοία τους, υποστηρίζουμε τους διπλούς στόχους του ανώτατου ορίου τιμής, περιορίζοντας τα κέρδη της Ρωσίας από το πετρέλαιο ενώ προωθούμε ταυτόχρονα τις σταθερές παγκόσμιες ενεργειακές αγορές».

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επίσης σήμερα μια γενική άδεια που επιτρέπει περιορισμένες συναλλαγές ασφαλείας και περιβαλλοντικές συναλλαγές που αφορούν τους εν λόγω στόχους, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που είναι απαραίτητες για τον ασφαλή ελλιμενισμό και την αγκυροβολία των αποκλεισμένων πλοίων, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Πηγή --ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-ΑχτσιόγλουΠαράνομες συνταγογραφήσεις: Πρώην παράγοντας του μπάσκετ ο αρχηγός της οργάνωσης που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥΚαβάλα: 61χρονος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του γιου του – «Παλεύαμε με τον Χάρο μισή ώρα»

Related posts

Χατζηδάκης – Συντάξεις: Η αύξηση θα είναι σημαντική – Έως και τριπλή η ενίσχυση για τους συνταξιούχους το 2023

admin

Επιδοτήσεις – «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Η επιδότηση, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

admin

ΕΦΚΑ: Στις 8 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική αίτηση για άδεια ασθενείας λόγω covid

admin

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το… crash test των νέων τιμολογίων – Μειωμένες οι τιμές σε σχέση με πέρσι, ποιο είναι το φθηνότερο

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η συσσώρευση στην περιοχή των 1.270 μονάδων

admin

Βαρβάκειος: Σε τιμές 2019 τα Σαρακοστιανά – Γιατί θα είναι ακριβή η τιμή της λαγάνας

admin

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ύφεση 10% το 2020 – Βαρύ το πλήγμα σε πολιτισμό και ψυχαγωγία

admin

H Deutsche Bank ρίχνει τις αποδόσεις των ομολόγων – Στο 4,06% από 4,24% η απόδοση του 10ετούς

admin

ΔΕΘ: Ποιοι και πόσο ωφελούνται από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

admin