Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πολυεργαλείο» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνεται το Viber

Την Ελλάδα έχει επιλέξει η Rakuten Viber, εταιρεία επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων και φωνής, για να λανσάρει τις νέες υπηρεσίες της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βασικό στόχο να προσθέσει και νέα προϊόντα και να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα «χέρια» των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το Viber λάνσαρε  από χθες στην Ελλάδα δύο νέες υπηρεσίες, που απευθύνονται σε επιχειρηματικούς χρήστες. Πρόκειται για τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων και τον Εμπορικό Λογαριασμό για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και να αυξήσει την προβολή των επιχειρήσεων.

Η Christina Constandache, Chief Revenue Officer της Rakuten Viber, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Αθήνα, ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή των νέων υπηρεσιών ξεκινά από την Ελλάδα «καθώς είναι η πιο σημαντική μας αγορά στην Κεντρική Ευρώπη, άρα είναι η τέλεια αγορά για να κάνουμε λανσάρισμα των νέων υπηρεσιών» εξηγώντας ότι κατατάσσει την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη διότι τα χαρακτηριστικά της, όπως οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, παραπέμπουν σε χώρες της Κεντρικής παρά της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι το 2023 θα πρέπει να αναμένονται και νέες υπηρεσίες, που θα αφορούν το ελληνικό λιανεμπόριο. Πρόκειται για το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας, η οποία θα απευθύνεται σε εμπόρους, με την Ελλάδα να έχει και πάλι σημαίνουσα θέση στην εισαγωγή της νέας υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2022 η Rakuten Viber ξεκίνησε πιλοτικά από Ελλάδα και Γερμανία το ψηφιακό της πορτοφόλι, Viber Pay. Όπως είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας  η υπηρεσία, έχει ήδη  200.000 ενεργοποιημένους χρήστες, μέσω των οποίων έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 100.000 ευρώ.

Μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού του Viber, το οποίο φορτίζεται με χρήματα μέσω κάρτας Mastercard ή Visa, που συνδέει ο χρήστης με την εφαρμογή, είναι εφικτή η μεταφορά χρημάτων σε οποιαδήποτε από τις επαφές, που έχει ο χρήστης στο τηλέφωνό του υπό την προϋπόθεση ότι ο παραλήπτης χρησιμοποιεί το Viber. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιεί το Viber Pay, λαμβάνει μήνυμα για τη μεταφορά χρημάτων και πρόσκληση για χρήση του πορτοφολιού. Επίσης, το Viber Pay παρέχει τη δυνατότητα διατραπεζικής μεταφοράς χρημάτων σε τρίτο λογαριασμό μέσω IBAN.

Στόχος της Rakuten Viber είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των υπηρεσιών μαζί με τις νέες υπηρεσίες που θα λανσάρει το 2023, το viber να αποτελέσει για τις ελληνικές εταιρείες ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που θα καλύπτει πολλαπλές ανάγκες της κάθε επιχείρησης με εύκολη χρήση κερδίζοντας σημαντικό κομμάτι από την επικοινωνιακή «πίτα» των ΜμΕ.

«Οι πρόσφατες προσθήκες στο Viber παρέχουν μια ισχυρή βάση για την εισαγωγή πρόσθετων λειτουργιών ως μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να γίνει μια υπερ-εφαρμογή», λέει η Cristina Constandache – Chief Revenue Officer της Rakuten Viber. «Αυτή η στρατηγική στοχεύει στη βελτίωση της χρησιμότητας της εφαρμογής για τους χρήστες και επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους οι διάφορες εταιρείες μπορούν να συνδεθούν με το κοινό τους με φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα προστιθέμενη αξία και για τις δύο πλευρές. Προσθέτοντας περισσότερες δυνατότητες, υπηρεσίες και κανάλια επικοινωνίας, το Viber μπορεί να προσφέρει περισσότερη αξία τόσο στους χρήστες όσο και στις εταιρείες» κατέληξε.

Related posts

Προσφορά από τις Μινωϊκές Γραμμές για τους πρωτοετείς φοιτητές

admin

Πιστοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από την TÜV AUSTRIA Hellas με ISO 22301:2019

admin

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η Diageo ανανεώνουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2024

admin

Νέα αναβολή στη συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαλαματίνας»

admin

doValue: «Εκρηξη» εσόδων, κερδοφορίας και ταμειακών ροών

admin

Intracom Telecom: Είσοδος στην καναδική αγορά

admin

Lamda: Εσοδα 200 εκατ. ευρώ το 2022 από τις πωλήσεις στο Ελληνικό

admin

Παραγωγή 90 εκατ. ευρώ «πιάνει» φέτος η Υδρόγειος Ασφαλιστική

admin

Επιστρέφει στην Καραϊβική το τελευταίο πλοίο της Celebrity Cruises

admin