Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

«Πιο δυνατά»

Αν ένα πρόβλημα υπήρχε στη χθεσινή παρουσίαση, αυτή ήταν η ακουστική της αίθουσας, που δεν ήταν σχεδιασμένη για τον αριθμό των παριστάμενων. Ο κόσμος ήταν πολύς για τα δεδομένα, η μικροφωνική εγκατάσταση δεν διευκόλυνε την ήδη κακή ακουστική. Γι’ αυτό και κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος από το κοινό φώναζε «πιο δυνατά», ενθαρρύνοντας τους ομιλητές να φωνάξουν για να ακουστούν καλύτερα. Από κάποια στιγμή και μετά, πάντως, όλοι είχαν συμβιβαστεί με την κατάσταση – και οι βουλευτές που πήραν τον λόγο έκαναν και τη σχετική πλάκα.

Κρασιά, εγγραφές και QR

Στο τέλος της παρουσίασης οι διοργανωτές είχαν προνοήσει για ένα τσακ οργάνωσης και ένα τσακ χαλαρότητας: ποτήρια με κόκκινο και λευκό κρασί περίμεναν τους παριστάμενους – εννοείται πως ένα έσπασε και γέμισε γυαλιά την είσοδο της αίθουσας, για το γούρι. Σε ένα τραπέζι στην άκρη, μια ομάδα εθελοντών μοίραζε αιτήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον νέο φορέα. Και για τους νεότερους, υπήρχε και το σχετικό QR, που παρέπεμπε στην ίδια αίτηση συμμετοχής, αυτήν τη φορά διαδικτυακά.

Επισήμως από Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και θεσμικά, μέσα στη Βουλή, η συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Πράγμα που σημαίνει πως (αν δεν υπάρξει σχετική διευκόλυνση από το προεδρείο) και να πάρει τον λόγο ο Χαρίτσης αύριο, στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο φορολογικό, δεν θα τον πάρει ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Κοινοβουλευτικά προνόμια

Αν το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί, τα προνόμια της ΚΟ όσον αφορά τις παρεμβάσεις στην Ολομέλεια θα αρχίσουν να ισχύουν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ξεκινάει στις 13 Δεκεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα. Για τα υπόλοιπα (γραφεία, θέσεις εντός Ολομέλειας και λοιπά γραφειοκρατικά ζητήματα), οι σχετικές ετοιμασίες σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα, ως υπόθεση εργασίας, καθώς όλοι γνωρίζουν εδώ και μέρες τις προθέσεις όσων αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Related posts

«Η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη δυνατή οδός»

admin

Το δραματικό διήμερο που οδήγησε στην τρίτη διάσπαση

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Εκνευρισμός για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

admin

Τουρκικό ΥΠΕΞ για ναυάγιο στην Πύλο: Επείγουσα ανάγκη να βρεθεί λύση από τη διεθνή κοινότητα

admin

ΚΚΕ για τριετίες: Κυβερνητική απάτη

admin

Διπλωματικός πυρετός για τα Γλυπτά

admin

Τζο Μπάιντεν: Ξέρουμε ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία αξίζουν τη θυσία

admin

Φρέντι Μπελέρης: Το ΕΛΚ ζητά την απελευθέρωσή του και συνδέει την υπόθεση με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

admin

Eνας γάμος που προκαλεί τριβές και στην αντιπολίτευση

admin