Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμπάν κατά ηγεσίας ΕΕ: Το καπελάκι τους και δρόμο μετά τις ευρωεκλογές, δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία

Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς δεν τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο εθνικιστής ηγέτης αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις της 14χρονης διακυβέρνησής του με την οικονομία της χώρας του σε ύφεση, ένα σκάνδαλο κατάχρησης που χτυπά την πλατφόρμα οικογενειακών αξιών του στον πυρήνα του και έναν πολιτικό νεοφερμένο που απειλεί να ανατρέψει το status quo.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, το Fidesz του Όρμπαν παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ουγγαρία, αλλά η εμφάνιση ενός πρώην κυβερνητικού στελέχους, του Πέτερ Μάγκιαρ, ένθερμου επικριτή του πρωθυπουργού έχει εμφυσήσει στις εκλογές μια πρόσθετη αίσθηση αμφίρροπης αναμέτρησης.

“Υπάρχει πρόβλημα στις Βρυξέλλες, μεγάλο πρόβλημα. Η ηγεσία (ΕΕ) έχει αποτύχει”, είπε ο Όρμπαν σε υποστηρικτές του, σε ομιλία του, ξεκινώντας την εκστρατεία του Fidesz για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

“Αν έχετε κακή επίδοση κατά τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε θέσει τους ψηφοφόρους σας σε κίνδυνο και αν δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από εσάς, απομένει μόνο ένα πράγμα: Το καπελάκι σας και δρόμο”.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παράλληλα υποστήριξε ότι η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε παρακμή και επέκρινε την πολιτική της Δύσης για τη στήριξη της πολεμικής επιχείρησης της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση, εκτός εάν η ΕΕ αλλάξει τακτική.

Ο Όρμπαν βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με τους συμμάχους της χώρας του στην ΕΕ και την Ουάσινγκτον για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αποστολής όπλων στο Κίεβο και της διατήρησης οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία το 2022.

Η Βουδαπέστη βρίσκεται επίσης σε μακροχρόνιες τριβές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των κονδυλίων της ΕΕ για την Ουγγαρία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσο μιλούσε σήμερα ο Όρμπαν, οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα κατά του Πέτερ Μάγκιαρ, λόγω υποψιών για χρηματοδότηση από το εξωτερικό των εκστρατειών του, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικριτικές για την κυβέρνηση Όρμπαν.

Related posts

ΔΝΤ: Νομικές ενέργειες στα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να έχει “επαρκή νομική υποστήριξη”

admin

Πούτιν: Επαινεί τις γυναίκες στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία

admin

Ρωσικός πύραυλος καταστρέφει μη στρατιωτική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού

admin

Τα γερμανικά κόμματα συμφωνούν να δοθούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία

admin

Πριγκόζιν: Ντροπή αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία – Θα κάνουμε τον στρατό της Λευκορωσίας τον δεύτερο καλύτερο στον κόσμο

admin

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους κρουζ προς ανατολική κατεύθυνση

admin

Ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη ανήλθε σε 76,17% για τον Ιανουάριο

admin

Κασκάρι (Fed): Να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες αντέχουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων

admin

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία “θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις εξωτερικές πιέσεις και τις κυρώσεις”

admin