Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τις κοινότητες να ξεπεράσουν την υπάρχουσα δυσπιστία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε για την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK). Ενημερώνοντας τα μέλη του Συμβουλίου, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο, Καρολίν Ζιαντέχ, σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες “οι εντάσεις σιγοβράζουν” λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης μακροχρόνιων ζητημάτων μέσω κατάλληλης επικοινωνίας και διάλογου, είτε αυτό γίνεται μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου είτε μεταξύ των σερβικών κοινοτήτων του Κοσόβου και της κεντρικής αρχής της Πρίστινας.

Η κ. Ζιαντέχ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών της ΕΕ έχει γίνει ολοένα και πιο πιεστική προτεραιότητα, προκειμένου να συμβάλει στην άμβλυνση της συνεχιζόμενης σειράς κρίσεων στο Κόσοβο και ότι είναι υψίστης σημασίας για τις δύο πλευρές να παραμείνουν προσηλωμένες στην εποικοδομητική δέσμευση τους να βρεθούν πρακτικοί συμβιβασμοί.

“Η UNMIK θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλήρως τους πόρους της, σε συνεργασία με την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο και τους πολλούς εταίρους μας στην υλοποίηση, για να βοηθήσει τις κοινότητες να ξεπεράσουν την υπάρχουσα δυσπιστία και να βρουν ευκαιρίες για να καρπωθούν τα οφέλη μιας γνήσιας συνεργασίας.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εργασίες σε πολλούς τομείς που δημιουργούν νέο χώρο για τις κοινότητες να εργαστούν από κοινού για να επηρεάσουν θετικά τις διαδικασίες που επηρεάζουν το μέλλον όλων. Αυτό παραμένει ένας κεντρικός πυλώνας του εντεταλμένου έργου μας. Η Αποστολή έχει χρησιμοποιήσει τους βασικούς προγραμματικούς της πόρους για να διευκολύνει την καινοτομία και τη συνεργασία για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων, να βρει κοινό έδαφος και να καθιερώσει ευρύτερη ανοχή στην πoλυπολιτισμικότητα του Κοσόβου”, ανέφερε η κ. Ζιαντέχ.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

“Κίνδυνος κλιμάκωσης”, το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να φύγουν από το Ιράν

admin

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν γύρω από το Μπαχμούτ – Η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της

admin

ΗΠΑ: Πρόστιμο 9.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Τραμπ

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για βομβαρδισμό του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη με πυραύλους Storm Shadow

admin

Ρωσία: Συλλήψεις στη Μόσχα σε συγκέντρωση συζύγων Ρώσων στρατιωτών που έχουν σταλεί στην Ουκρανία

admin

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη

admin

Επιχείρηση “διαχείρισης εικόνας” του Πούτιν από το Κρεμλίνο, μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner

admin

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τη διασυνοριακή μεταβίβαση ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων

admin

Βραζιλία: Ο Λούλα κατηγόρησε ξανά το Ισραήλ για “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας

admin