Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν: Διαγράφει φοιτητικά δάνεια αξίας 1,2 δισ. δολαρίων

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου

Τζο Μπάιντεν

ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από

150.000 δανειολήπτες φοιτητές

θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα διαγραφής φοιτητικών δανείων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο ενός προγράμματος που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο και το οποίο αποσκοπεί στην ανακούφιση των Αμερικανών που καταβάλλουν πληρωμές για τουλάχιστον μια δεκαετία.


Η κίνηση, η οποία ωφελεί όσους είναι εγγεγραμμένοι στο κυβερνητικό πρόγραμμα SAVE (Saving on a Valuable Education), διαγράφει τα

δάνεια

για όσους δανείστηκαν λιγότερα από 12.000 δολάρια για την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους.

Άλλα σχέδια αποπληρωμής βασισμένα στο εισόδημα των δανειοληπτών διαγράφουν τις οφειλές τους, αλλά μόνο μετά από 20 ή 25 χρόνια αποπληρωμής.

«Με τη σημερινή ανακοίνωση, στέλνουμε και πάλι ένα σαφές μήνυμα στους δανειολήπτες που είχαν χαμηλές οφειλές. Εάν πληρώνετε για μια δεκαετία, κάνατε το καθήκον σας και αξίζετε ανακούφιση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μιγκέλ Καρντόνα, σε δήλωσή του.


Ο τελευταίος γύρος των μέτρων στήριξης του Μπάιντεν αυξάνει τα συνολικά μέτρα στήριξης της οικονομίας που ενέκρινε η αμερικανική κυβέρνηση σε σχεδόν

138 δισεκατομμύρια δολάρια

, ωφελώντας 3,9 εκατομμύρια δανειολήπτες.

Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα είναι επιλέξιμοι για διαγραφή στο πλαίσιο του προγράμματος SAVE, στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί 6,9 εκατομμύρια δανειολήπτες.

Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες αυτές υπολείπονται της αρχικής πρότασης του Προέδρου για πιο σαρωτική διαγραφή φοιτητικών δανείων (έως και 20.000 δολάρια ανά δανειολήπτη) η οποία απορρίφθηκε πέρυσι από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


Το αρχικό σχέδιο διαγραφής φοιτητικού χρέους εκτιμήθηκε ότι θα κόστιζε 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η αλλαγή ενδέχεται να έχει διαβρώσει την

δημοτικότητα

του Μπάιντεν, ιδίως μεταξύ των νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι έχουν επίσης εκφράσει απογοήτευση για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του σε θέματα όπως ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πλειονότητα (43%) των ψηφοφόρων της

GenΖ

δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έκανε πολύ λίγα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους των φοιτητικών δανείων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.


Ωστόσο, το 46% των ψηφοφόρων των πολιτικά εναλλασσόμενων πολιτειών, λεγόμενων και «swing states» δήλωσε ότι υποστηρίζει τα προγράμματα διαγραφής των φοιτητικών δανείων της κυβέρνησης, γεγονός που υποδεικνύει την πόλωση των ψηφοφόρων.


Το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να επεκτείνει περαιτέρω τη διαγραφή δανείων τους επόμενους μήνες, με τον Καρντόνα να έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκει νέους κανονισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερους δανειολήπτες.

Αν και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις λεπτομέρειες αυτών των νέων προτάσεων, αναμένεται να βοηθήσουν τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή σημαντικούς συσσωρευμένους τόκους, καθώς και εκείνους με παλαιότερα δάνεια.


Τέλος, ο Λευκός Οίκος θέλει να αξιοποιήσει πολιτικά τις αποφάσεις τις οποίες έχει ήδη λάβει ο Μπάιντεν. Οι δανειολήπτες oι οποίοι θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα διαγραφής του φοιτητικού τους χρέους θα λάβουν ενημερωτικό e-mail από την αμερικανική προεδρία.


-

--.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης στο TikTok: Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί βρέξει – χιονίσει

Εξιτήριο για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη από το νοσοκομείο μετά από ημέρες νοσηλείας


Στην οικογένεια αποκαλούμαστε όλοι αδέρφια, έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, λέει ο παλαιοχριστιανός

Related posts

Οι πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, έως τις 28 Ιανουαρίου

admin

Χατζηδάκης: Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου αναμένουμε δύο απονομές επενδυτικής βαθμίδας

admin

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ επιστροφής φόρων, διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές, ΑΦΜ σε ανήλικα τέκνα – Τα 23 έργα του 2023

admin

Όλες οι νέες προκλήσεις στον κόσμο της εκτύπωσης

admin

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Τι πληρώνεται αύριο

admin

Βερολίνο: Δημοσιονομικό σοκ για τον προϋπολογισμό – Παγώνουν οι δαπάνες όλων των υπουργείων

admin

Επιταγές: Ποιοι αποκλείονται και ποιοι ωφελούνται από την παράταση

admin

Μητσοτάκης σε επενδυτές – Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα περισσότερο από ποτέ

admin

Πλειστηριασμοί: Το ημιτελές hotel στην Κύθνο και το εμπορικό κέντρο στην Αργυρούπολη

admin