Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Μεθοδεύσεις» οι σφοδρές επικρίσεις του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα. Στην αρχή τον λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε πως οι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και πως η συνεργασία ήταν εποικοδομητική.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «οι επερχόμενες ευρωεκλογές αποτελούν κομβική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τότε θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για τα προβλήματα της ευρώπης την επόμενη πενταετία.»

Σχετικά με το μεταναστευτικό

Κατόπιν τούτων, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι «συζητήσαμε και το μεταναστευτικό και ένα από τα ζητούμενα είναι το πώς η Eυρώπη θα αποκτήσει αυτονομία, τι σημαίνει να έχει ένα αμυντικό βραχίονα.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε κινητοποιήσεις αγροτών που θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα εκφράζοντας πολλά αιτήματα που είναι δίκαια σχετικά με την ταχύτητα που μεταβαίνει ο πρωτογενής τομέας στην πράσινη μετάβαση.»

Σχετικά με το κράτος δικαίου

«Ο διάλογος για τα κοινά προβλήματα πρέπει να διεξάγεται με ευθύνη πέρα από μύθους που δημιουργούν ανυπόστατα συμπεράσματα καθώς η Ελλάδα βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο συκοφαντιών πότε με την ιστορία της μικρής Μαρίας από τον Εβρο που αποδείχθηκε παραμύθι διακινητών, πότε με μεθοδεύσεις για το κράτος δικαίου που είναι ισχυρότερο από ποτέ στη χώρα μας και μάλιστα υπήρξε απάντηση από τον Άρειο Πάγο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Μοιάζει παράδοξο δυνάμεις που συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά συνθήματα να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της δικαιοσύνης. Τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαθέτει την αμεροληψία για να κρίνει το κράτος δικαίου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε με νόημα ότι «αλλού είναι οι κίνδυνοι για την Ευρώπη και αυτοί πρέπει να καταδικαστούν από την ψήφο των ευρωπαίων στις ευρωεκλογές».

«Εμείς αντιτάσσουμε την προστασία των δικαιωμάτων με τελευταία τη μεταρρύθμιση ελευθερίας, ισονομίας και δικαιοσύνης για τον γάμο των ομοφύλων. Είναι πολιτικές που αναγνωρίζονται από τους εταίρους και έγκριτα μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την θετική έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου, ο Economist μας κατέταξε στην 20αδα των χωρών με την καλύτερη δημοκρατία. Ας μην ανησυχούν ορισμένοι, η Δημοκρατία ζει και προοδεύει στον χώρο που γεννήθηκε» τόνισε ο Μητσοτάκης.

Τι ανέφερε η Ρομπέρτα Μετσόλα

Κατόπιν τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δεύσμευση και την αφοσίωση του, καθόλη τη διάρκεια της θητείας της.  Πρόσθεσε δε ότι: «Είμαι εδώ για να ενθαρρύνω την ψήφο των νέων στις ευρωεκλογές. Τώρα που η επιστολική ψήφος είναι πραγματικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο την Δημοκρατία.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε φλέγοντα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και τη στήριξη στους αγρότες. Εϊναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την πανευρωπαική κατάσταση και δεν θέλουμε κανείς να μείνει πίσω.»

Σε ότι αφορά το ψήφισμα για το κράτος δικαίου, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε πως «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο όσον αφορά το κράτος δικαίου. Γι’ αυτο επιμείναμε να υπάρχει μια έκφραση που αφορά όλα τα κράτη μέλη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πολιτικοποιήσουμε τέτοια ζητήματα.»

Τέλος, ανέφερε πως «Χαιρετίζω τα σημαντικά βήματα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού και υπέρ της διαφάνειας και της ισότητας. Συγχαίρω την Ελλάδα για την ψήφιση της ισότητας στον γάμο των ομοφύλων. ¨Ηταν σημαντική απόφαση στο κοινό ταξίδι για την ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Δείτε το βίντεοΤο πρόγραμμα της Ρομπέρτα Μετσόλα στην Αθήνα

Μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αργότερα τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στις 12:00 η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με θέμα «Η ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών» στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στις 15:00 θα συμμετάσχει σε συζήτηση με νέους στο Ωδείο Αθηνών.

Related posts

Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων

admin

Η περίπτωση της Πύλας, η συμφωνία και το βήμα προς τα εμπρός 

admin

«Κάτι μεσολάβησε και παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι σαφές», λέει ο Νίκος Παππάς

admin

Πάνος Καμμένος: Εξελίξεις για την υγεία του – «Tου συνέθλιψε το πόδι, πονάει φρικτά…»

admin

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι Κώστας Τσουκαλάς, Όλγα Μαρκογιαννάκη και Μαρία Δαφέρμου

admin

Στην τελετή ορκωμοσίας της Βουλής την Κυριακή η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

admin

Εντολή δουλειάς, συνεργασίας, χωρίς αποκλεισμούς

admin

Τουρκία: Οι Γκρίζοι Λύκοι αποφάσισαν να γράψουν στα ελληνικά τις απειλές τους

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ για την τουρκική προκλητικότητα

admin