Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρια αντιπολίτευση

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν η άνοδος του κόμματος στη δεύτερη θέση να αποδειχθεί διάττων αστέρας – και γι’ αυτό, στην τελευταία του παρέμβαση («Πρώτο Θέμα») ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να κάνει σαφές πως γνωρίζει το βάρος της αντιπολίτευσης που καλείται να σηκώσει, την ώρα που εξ αριστερών του ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται – «με δυνατό ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάτι μου λέει πως στη Χαριλάου Τρικούπη ασχολούνται πολύ αυτές τις μέρες με τα ποιοτικά των δημοσκοπήσεων που τους θέλουν δεύτερους. Για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τη διαφορά από τον τρίτο.

Ανοιχτοί στην πράξη

Θα καταφέρουν οι «11» να απευθυνθούν στο κοινό που διατείνονται πως θέλουν, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία έως την ανανεωτική Αριστερά και από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως την πολιτική Οικολογία; Οι δηλώσεις όλων των βουλευτών είναι προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ το άρθρο του Αλέξη Χαρίτση (Kreport) έκανε πασόκους να αναφωνήσουν «συμφωνώ σε όλα» – με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μια σειρά από πεδία που θα καθορίσουν τα ποσοστά της επόμενης μέρας. Αλλο τα λόγια όμως κι άλλο η πράξη – και για τη δεύτερη υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, με τους περισσότερους να «δείχνουν» ως αιτία τα λάθη του πρώτου γύρου από την αντίπαλο του Κασσελάκη στις εσωκομματικές.

Ραντεβού στη Σαλονίκη

Βρέθηκαν από κοντά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέλιος Αγγελούδης στο γραφείο του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη – και ήταν η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά την εκλογή του Αγγελούδη στον δήμο της πόλης, την οποία κέρδισε με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, παρότι ο ίδιος έχει πασοκικό παρελθόν. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, ανήμερα τη γιορτή του νέου δημάρχου, στον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δώρο το βιβλίο «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων» του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ.

Δεξιά μαζέματα

Ενοχλεί πραγματικά τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς; Το ρεύμα στην Ευρώπη δείχνει άνοδο των ακροδεξιών, αντιμεταναστευτικών, ευρωσκεπτικιστικών τάσεων, με προγραμματικές θέσεις κατά των πολιτικών ισότητας – στην Ελλάδα τρία κόμματα με την ίδια ρητορική μπήκαν στη Βουλή το καλοκαίρι. Δεν την ξεδιπλώνει άλλωστε πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός την ατζέντα του. Το σχήμα γνώριμο: άλλοι μαζεύουν εκ δεξιών, άλλοι απλώνονται στο Κέντρο. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν και κατά πόσο θα εξακολουθήσει να γίνεται οριοθετημένα.

Related posts

Πώς η Τρίπολη «έκαψε» την είδηση της Βεγγάζης

admin

Ο πρωθυπουργός επισπεύδει το νομοσχέδιο για τα γάμο ομοφύλων για να «ελέγξει την ατζέντα»

admin

Απέτυχαν τα φροντιστήρια για τον γάμο ομοφύλων θα αρχίσουν τα ιδιαίτερα στη ΝΔ

admin

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

admin

Δεν παραδίδει την έδρα στη ΝΔ ο Πάτσης

admin

DW: Η Τουρκία «παρακολουθεί» την επίσκεψη Μητσοτάκη

admin

Έλληνες από το Σουδάν: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Τζιμπουτί – Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση

admin

Μία εκδήλωση με παρασκήνιο

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούν νέα στελέχη από 3.000 βιογραφικά

admin