Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουράγιο Φάμελλε

Στις ταινίες του Ροζ Πάνθηρα με τον Πίτερ Σέλερς, ο αρχιεπιθεωρητής Τσαρλς Ντρέιφους μισεί θανάσιμα τον Κλουζό. Δεν μπορεί να δεχθεί πώς τόση ηλιθιότητα καταφέρνει και επιπλέει. Στο τέλος καταλήγει στο φρενοκομείο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όποτε βλέπω τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στο μυαλό μου ο Ντρέιφους. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Φάμελλος κάποιες ώρες της ημέρας κλειδώνεται στο γραφείο του. Τι κάνει εκεί; Διαλογισμό, ίσως. Και χαλαρωτική γιόγκα. Μπορεί και να κλαίει σκίζοντας το πουκάμισο, χτυπώντας με δύναμη το στήθος του. Δεν έχει άδικο. Εκεί που πάει να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον πίεσης για το θέμα των Τεμπών, το κόμμα επιστρέφει στη Μαρέβα. Και όχι μόνο αυτό.

Είναι ο Ανδρουλάκης που πάει στον Αρειο Πάγο και καταθέτει αναφορά για το μοντάρισμα των συνομιλιών. Τους έφαγε την μπουκιά πριν καν ανοίξουν το στόμα τους. Αλλά και νωρίτερα, μια χαρά πριόνισαν το κλαδί στο οποίο κάθονται. «Εσκασε» το θέμα με τη μονταζιέρα και αντί να κινηθούν άμεσα σε θεσμικό επίπεδο, βγήκε εξοδούχος ο πρόεδρος και ζητούσε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, δίνοντας 24ωρη προθεσμία. Θέμα το οποίο δεν λέει να εγκαταλείψει, διατυπώνοντας αμφισβητήσεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ματαίως ο Φάμελλος προσπαθεί να κρατήσει την κουβέντα εστιασμένη στο σωστό σημείο. Και εκτός των άλλων, κάθισαν στον ΣΥΡΙΖΑ (λάθος, στο πόδι ήταν) και έγραψαν ένα κατηγορητήριο για τον Καραμανλή που δεν καταλαμβάνει ούτε δύο σελίδες Α4. Δηλαδή δεν έχουν ένα δικηγόρο να τους κάνει τη δουλειά; Ασφαλώς δεν κατέθεσαν πρόταση για προανακριτική. Αυτό είναι πολύ νορμάλ για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα σηκώνουν κάτι τέτοιο. Εκαναν επίδοση του κατηγορητηρίου στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν ξέρω αν αυτό θέλει ο πρόεδρος, αλλά η εικόνα του κόμματος παραπέμπει σε παιδική χαρά, με τα στελέχη να ανοίγουν μέτωπα της επιλογής τους και πολλές ευκαιρίες σοβαρής αντιπολίτευσης να σπαταλώνται σε κοινές ανοησίες. Ναι, είναι το DNA τους που δεν επιτρέπει κάτι άλλο. Σύμφωνοι. Ας παίξουν, λοιπόν, σε ένα γήπεδο που ξέρουν. Κάθε μέρα διαμαρτυρία και απαίτηση προκειμένου να μάθουμε τι έγινε με τη μονταζιέρα. Εν ανάγκη ας φέρουν πίσω και τον Μιχελογιαννάκη για απεργία πείνας.

Related posts

Ανδραβίδα: Σήμερα η κηδεία του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ – Τα αναπάντητα ερωτήματα

admin

Φρέντι Μπελέρης: Το ΕΛΚ ζητά την απελευθέρωσή του και συνδέει την υπόθεση με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας

admin

Τσίπρας: Η κλιμάκωση της έντασης δεν ωφελεί κανέναν

admin

Επιμένει στην καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

admin

Εκλογές 2023: Το νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας

admin

Ευρωβαρόμετρο: Δυσαρέσκεια για δημοκρατία και καθημερινότητα

admin

Ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζονται για την Αθήνα

admin

Βαρύ κλίμα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

admin