Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία που βάζει χρώμα στη βιωσιμότητα

Sponsored Content

Τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά μας, αλλάζουν τη διάθεσή μας, εμπνέουν και ομορφαίνουν την κάθε στιγμή μας. Ο επίσημος ορισμός για το χρώμα αναφέρει πως «είναι μια αίσθηση που δημιουργείται στον εγκέφαλο από την αλληλουχία των ηλεκτρικών ώσεων που φθάνουν σε αυτόν μέσω του οπτικού νεύρου» αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι μια δύναμη που μεταμορφώνει τη ζωή μας. Κάτι με το οποίο συμφωνεί η Vitex, που έχοντας μελετήσει σε βάθος τον κόσμο των χρωμάτων από το 1932, φροντίζει να κάνει τα σπίτια μας ομορφότερα και την καθημερινότητά μας καλύτερη. Πλέον, συνεχίζει δυναμικά να δίνει το παρών αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των καιρών.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ολοένα και μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, οι βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο επαναξιολογούν τις δραστηριότητές τους για να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα υιοθετώντας βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Συνειδητοποιώντας πως ο πλανήτης που ζούμε είναι το κοινό μας σπίτι, αντιλαμβανόμαστε πως πρέπει να φροντίσουμε γι΄ αυτό όπως θα κάναμε για το δικό μας σπίτι. Να το μονώσουμε, να το φρεσκάρουμε, να το βάψουμε με τα χρώματα του μέλλοντος, για εμάς και τις γενιές που έρχονται. Γι’ αυτό, στον τομέα της, η Vitex πρωτοπορεί!


Η βιομηχανία χρωμάτων γενικά, χρησιμοποιεί φυσικούς πόρους, καταναλώνει ενέργεια και παράγει απόβλητα, ενώ κάθε βήμα στην αλυσίδα παραγωγής δυνητικά, επηρεάζει το περιβάλλον. Η Vitex δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: Παράγει τα ομώνυμα οικοδομικά χρώματα, το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Vitextherm και τα ασφαλτικά υγρομονωτικά προϊόντα Hermes.

Η ανάγκη για βιώσιμες και οικολογικές πρακτικές, οδήγησε τη Vitex όχι απλά να ακολουθήσει το ρεύμα αλλά να το ορίσει, λειτουργώντας με υπευθυνότητα, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες και εταιρικές πρακτικές που προωθούν την ευημερία για την κοινωνία και τον πλανήτη.
Μια βεντάλια» πρωτοβουλιών


Η Vitex ανοίγει μια βεντάλια πρωτοβουλιών πάνω σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Εταιρική στρατηγική και διακυβέρνηση

Μια από τις κύριες προτεραιότητες της Vitex αποτελεί η υιοθέτηση πρακτικών Χρηστής Εταιρικής Διακυβέρνησης, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της εσωτερικής οργάνωσης, ενισχύεται η διαφανής λειτουργία και η ανταγωνιστικότητα.


Φροντίδα για τους εργαζόμενους: Η ανάπτυξη της Vitex οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους της. Η βιώσιμη ανάπτυξη στη Vitex επεκτείνεται και στην ευημερία των εργαζομένων της. Καθώς είναι γνωστό ότι οι ομάδες «ανθίζουν» σε ασφαλές και αξιοκρατικό περιβάλλον, η Vitex προώθησε μεθοδικά εργασιακές πρακτικές που προωθούν τις έννοιες της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης στις εταιρικές αξίες, τις ίσες ευκαιρίες και την εποικοδομητική αξιολόγηση.


Κοινωνική Συνεισφορά: Από την Τράπεζα Χρώματος που καλύπτει ανάγκες συνανθρώπων μας που χρειάζονται υποστήριξη, όπως προς στα σχολεία στην Θεσσαλία που επλήγησαν από τις πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2023, στην μπλε γραμμή του Μαραθωνίου και τη στήριξη του MDA, η Vitex υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων, υποστηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δομές και ΜΚΟ.

Προϊοντική υπευθυνότητα


Από την ώρα που ένα συμβόλαιο για την προμήθεια πρώτων υλών θα κλείσει, μέχρι το προϊόν να φτάσει στην επιφάνεια που θα εφαρμοστεί, η Vitex φροντίζει για την άριστη σχέση, τόσο με τους προμηθευτές, όσο και με τους πελάτες της, καθώς δεσμεύεται για την παροχή προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων με συνεχείς ελέγχους ποιότητας.


Μέριμνα για το περιβάλλον


Η περιβαλλοντική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλοσοφίας της Vitex, με τις επιδόσεις της σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας, εκπομπών και διαχείρισης αποβλήτων να βελτιώνονται συνεχώς. Ο ανοιχτός διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους πελάτες, ως μέρος της εταιρικής κουλτούρας περιβαλλοντικής ευαισθησίας, συνεισφέρει ώστε να υιοθετηθούν πρακτικές για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Vitex, τη συνετή και ορθολογική λήψη κατάλληλων μέτρων μείωσης των ενεργειακών αναγκών, τη σχεδίαση προϊόντων περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον και τη συμμόρφωση με τη σχετική ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία.


Κυκλική οικονομία – Κύκλος ζωής


Η Vitex υποστηρίζει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης και παραγωγής. Τι σημαίνει όμως «κυκλική οικονομία»; Είναι η εξοικονόμηση και η αποφυγή κατασπατάλησης των φυσικών πόρων με παράλληλη μείωση των αποβλήτων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος ζωής των τριών προïοντικών τομέων ξεκινάει από τις πρώτες ύλες, περνάει στη διαδικασία παραγωγής και καταλήγει στη διάθεση των τελικών προϊόντων. Η Vitex, σε συστηματική βάση, επιδιώκει τη χρήση εναλλακτικών και ανανεώσιμων πρώτων υλών και προχωράει στην απεξάρτηση από πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας που βασίζονται σε ορυκτά.


Εδώ και πολλά χρόνια η Vitex εστιάζει στις δράσεις που αφορούν τις «πράσινες κατασκευές», δίνοντας βαρύτητα στο να προσφέρει βιώσιμες λύσεις, πιστοποιημένες και συμβατές με τα Συστήματα Αξιολόγησης πράσινων κτιρίων αλλά και συστήματα που δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται εντατικά και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς αποτελεί πλέον αναγκαία συνθήκη για το μέλλον.


Οι αριθμοί μιλάνε


Η Vitex καταγράφει συνεχώς τις περιβαλλοντικές συνέπειες κάθε δραστηριότητάς της και δεσμεύεται για τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών της, την πρόληψη της ρύπανσης, την ορθολογική αξιοποίηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, και τη μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των υλικών και προϊόντων.

-Σύμφωνα με την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του 2022, η Vitex απασχολεί 315 εργαζομένους, εκ των οποίων το 36% των διοικητικών στελεχών είναι γυναίκες.


-Βραβεύτηκε με το ελληνικό πρότυπο αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ethos Gold» και σε 650.000 άνθρωπο-ώρες εργασίας δεν είχε ούτε ένα ατύχημα.

-Αναφορικά με το περιβάλλον, η Vitex κατανάλωσε 100% ενέργεια από - (Αιολική Ενέργεια-πιστοποιημένες ΕγγυήσειςΠροέλευσης / Guarantees of Origin) μηδενίζοντας τις συνολικές έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Στον αντίποδα η συνολική ετήσια ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από τα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές των εγκαταστάσεών της ανήλθε σε 996,39 MWh σημειώνοντας αύξηση 7,3%. Επίσης, μείωσε, σε σχέση με το 2021, τις άμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,7%, την κατανάλωση πετρελαίου κατά 3,8%, την κατανάλωση νερού κατά 8,6%, τα συνολικά απόβλητα κατά 7,6% και τα επικίνδυνα απόβλητα κατά 34,6%.


Με το… χρώμα στραμμένο στο μέλλον


Για τη Vitex, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι απλά μια απάντηση στην κλιματική κρίση αλλά μια υπεύθυνη απόφαση με το βλέμμα και το… χρώμα στραμμένο στο περιβάλλον και τους πολίτες.

Με την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον και την παραγωγή τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων, η Vitex συνεχίζει δυναμικά και με καθαρή περιβαλλοντική συνείδηση να μας δίνει τα ιδανικά υλικά για έναν καινούργιο, χρωματιστό κόσμο.


ΠΗΓΗ: https://www.--.gr

Related posts

Κώστας Μπουτάρης: «Τρίτωσε» το…σφυρί με το διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη πάνω στην παραλία (pics)

admin

ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες με έκπτωση 50% και 100% – Παραδείγματα

admin

Σταϊκούρας: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση

admin

Handelsblatt: Γιατί τα ελληνικά ακίνητα είναι τόσο περιζήτητα

admin

Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

admin

«Θρίλερ» με τη διάσωση της Credit Suisse – Απορρίπτει ως πολύ μικρή την προσφορά $1 δισ. της UBS

admin

«Κουρέματα» ενοικίων: Από 15 Μαρτίου και σε…δόσεις οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου

admin

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Το ποσό της επιδότησης

admin

Πώς φτάσαμε στην κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης

admin