Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε ύφεση το Νοέμβριο ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ

Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου των ΗΠΑ συρρικνώθηκε το Νοέμβριο, όπως έδειξαν δύο διαφορετικές εκθέσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management (ISM) έμεινε αμετάβλητος το Νοέμβριο από τον Οκτώβριο, στις 46,7 μονάδες, παραμένοντας για 13ο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Η μέτρηση διέψευσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ο δείκτης να σκαρφαλώσει στις 47,6 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων υποχώρησε και το ανεκτέλεστο των παραγγελιών συνέχισε να συρρικνώνεται. Η απασχόληση, στο μεταξύ, υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα. 

Επιδείνωση της δραστηριότητας έδειξε και η αντίστοιχη έρευνα της S&P Global. 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 49,4 μονάδες το Νοέμβριο, από 50 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της έρευνας τα οποία επιβεβαίωσαν την αρχική μέτρηση.  

Η κάμψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα υποχώρηση των νέων παραγγελιών, οι οποίες έχουν υποχωρήσει στους έξι από τους τελευταίους επτά μήνες. 

“Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ γνώρισαν άλλον έναν δύσκολο μήνα το Νοέμβριο”, σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 


 

Related posts

Καταρχήν αντίθετη η ΕΚΤ στην επιβολή έκτακτου φόρου στις ιταλικές τράπεζες

admin

Ισραήλ: Θα απολύσει έφεδρους για την τόνωση της οικονομίας

admin

Κύπρος – Ν. Χριστοδουλίδης: Εκφράζω τη χαρά μου που υποδέχομαι τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

admin

Γαλλία: Ο Μακρόν δεσμεύεται να στηρίξει τους δημοσιογράφους μετά τον θάνατο του Αρμάν Σολντέν στην Ουκρανία

admin

Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.

admin

Ο Ρώσος αντιφρονών Καρά-Μουρζά μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης σε νέα φυλακή στη Σιβηρία

admin

Bloomberg: Η UBS διαπραγματεύεται να διαγράψει χρέος $100 εκατ. της Μοζαμβίκης για να “γλιτώσει” από σκάνδαλο της Credit Suisse

admin

Ισραήλ: Ενδείξεις ότι το Ιράν ώθησε τη Χαμάς να δράσει και είπε στη Χεζμπολάχ να είναι έτοιμη

admin

Ιράν: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ ευχαρίστησε το στρατό για την επίθεση στο Ισραήλ

admin