Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίκτωρ Ρέστης: Διαμάχη με τη συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ για απλήρωτο δάνειο 37 εκατ. λιρών που της έδωσε το 2008

Κλιμακώνεται η δικαστική κόντρα του εφοπλιστή 

Βίκτωρα Ρέστη

με την συνιδιοκτήτρια της

Newcastle United Αμάντα Στέιβλι,

με την τελευταία να φτάνει για ακρόαση στο βρετανικό

Ανώτατο Δικαστήριο,

θέλοντας να αποτρέψει την πτώχευσή της για «απλήρωτο χρέος» 37 εκατ. λιρών προς τον Έλληνα εφοπλιστή από δάνειο που της χορήγησε το 2008.


Η ακρόαση της

Στέιβλι,

που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην πρόσφατη εξαγορά της Νιούκαστλ από το ταμείο του κρατικού πλούτου της Σαουδικής Αραβίας και που η καθαρή αξία της φέρεται ότι ανέρχεται σε 110 εκατ. λίρες, είχε προγραμματιστεί για τις 11:30 π.μ. της Τετάρτης (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 13:30).

Σύμφωνα με την Telegraph, η

Στέιβλι

θα ζητούσε από το Ανώτατο Δικαστήριο να εμποδίσει τη χρεοκοπία της από τον Βίκτωρα Ρέστη, «Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας», που την κατηγορεί για τη μη αποπληρωμή του δανείου. Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, ενώ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής θα την ωθήσει στη χρεοκοπία.


Νόμιμη απαίτηση για την πληρωμή εξέδωσε ο ΡέστηςΟ

Βίκτωρ Ρέστης

έχει εκδώσει στην

Στέιβλι,

που είναι παντρεμένη με τον έτερο συνιδιοκτήτη της

Νιούκαστλ

Mehrdad Ghodoussi, νόμιμη απαίτηση για την πληρωμή του ποσού, δηλαδή ένα επίσημο τελεσίγραφο για την εξόφληση του χρέους εντός 21 ημερών. Εάν το ποσό δεν πληρωθεί μέσα στο χρονικό διάστημα ή αν δεν το ακυρώσουν οι δικαστές, η μη καταβολή του χρέους μπορεί να οδηγήσει σε αίτηση προς το δικαστήριο για την έκδοση διαταγής πτώχευσης.


Τον Ιούνιο, οι δικηγόροι της συνιδιοκτήτριας της

Νιούκαστλ 

(κατέχει το 10%) έκαναν αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να «παραμεριστεί» η νόμιμη απαίτηση, κάτι που θα απέτρεπε τη διαταγή πτώχευσης, σε περίπτωση που το χρέος δεν καταβαλλόταν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Πέραν της νόμιμης απαίτησης, ο

Βίκτωρ Ρέστης

υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης της εταιρείας PCP Capital Partners LLP, με διευθύντρια τη Στέιβλι. Ωστόσο, η εταιρεία διαπραγματεύεται εδώ και πέντε χρόνια και άλλαξε την επωνυμία της σε Apoβllo

Belvedere Services LLP

τον περασμένο Ιούνιο.


Μάρτυρας της Στέιβλι στο παρελθόν
Ο Έλληνας επιχειρηματίας και η Στέιβλι έχουν παρελθόν, καθώς ο Βίκτωρ Ρέστης ήταν μάρτυράς της κατά τη διάρκεια της δικαστικής της διαμάχης με την Barclays, πριν 3 χρόνια, αξίας 1,5 δισ. Λιρών.


Η δικαστική διαμάχη αφορούσε στον ρόλο της Στέιβλι στην επείγουσα διάσωση της τράπεζας κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, να και οι δικηγόροι της δεν είχαν χρησιμοποιήσει ή ζητήσει τελικά τα στοιχεία του Ρέστη. Η Στέιβλι δεν κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση στην υπόθεση.


Τι δηλώνει η πλευρά του Ρέστη
Αν και οι δικηγόροι της

Στέιβλι

δεν περίμεναν ότι θα επιδιδόταν διαταγή πτώχευσης, αφού αμφισβητούν το χρέος, οι εκπρόσωποι του Βίκτωρα Ρέστη έχουν διαφορετική άποψη.

Εκπρόσωπος του επιχειρηματία δήλωσε στην Telegraph: «Ο κ.

Ρέστης

Η Στέιβλι υποστηρίζει ότι χρωστά τον

Βίκτωρα Ρέστη

λιγότερο από το 1/10 του ποσού, δηλαδή 3 εκατ. λίρες. Πέρυσι σε δημοσίευμα των Financial Times, αναφερόταν ότι η Στέιβλι υποστηρίζει ότι η απαίτηση έχει «σημαντικά διογκωμένους ή εντελώς αδικαιολόγητους» τόκους και έξοδα, κάτι που η πλευρά του κ. Ρέστη χαρακτηρίζει «εσφαλμένο».


Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Βίκτωρ Ρέστης, που στο παρελθόν ήταν διευθυντής της Man City, είναι ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ είναι επίσης επενδυτής σε πολλές άλλες επιχειρήσεις σε τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης, αερομεταφορές, τηλεπικοινωνίες και φιλοξενία, ενώ βρίσκεται στη λίστα του Lloyd’s με τους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία». Τα ίδια μέσα υπενθυμίζουν και τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Ρέστη με τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, αν ο ίδιος είχε μείνει εκτός προσκηνίου, πρόσφατα, εταιρεία συμφερόντων του πλειοδότησε στον διαγωνισμό της Εκκλησίας για την έκταση 80 στρεμμάτων που καλύπτει το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, πάνω από την πλαζ του Αστέρα.Ειδήσεις σήμερα:

Οφειλέτες του ΕΦΚΑ: Η τροπολογία για την ασφαλιστική ικανότητα – Ποιοι εξαιρούνται

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών

ΕΟΔΥ: Προσοχή στον κοκκύτη, 34 κρούσματα από τις αρχές του 2024 – Πέθανε ένα νεογνό

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Φρενάρουν» οι αγοραστές στο ταμπλό – Δεν απειλείται το εβδομαδιαίο πρόσημο

admin

myPROPERTY: Σε λειτουργία οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών

admin

arogi.gov.gr: Μέχρι πότε μπορούν οι αγρότες να υποβάλλουν αίτηση για τον β’ κύκλο της πρώτης αρωγής

admin

ΣτΕ: Εκτός Υπερταμείου ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στο δημόσιο ο έλεγχος

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έμεινε «κολλημένο» στο χαμηλό 4μήνου – Ποιες μετοχές έδειξαν σημάδια… ζωής

admin

Απάτες με «εικονικά» ενοίκια στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ

admin

Μετά τον Κάρολο, Πάιατ και Χατζηδάκης φόρεσαν γραβάτες με την ελληνική σημαία!

admin

Reuters: Ομόλογα από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία θα αγοράζει η Ε.Κ.Τ – Όλο το σχέδιο

admin

Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ ζητούν αύξηση της παραγωγής σε τρόφιμα, ενέργεια και λιπάσματα για αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

admin