Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wellington και Fiera στους αγοραστές του 3% στην Κύπρου

Τα long only funds Wellington και Fiera Capital συγκαταλέγονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του -.gr, μεταξύ των επενδυτών που αγόρασαν μετοχές της Τράπεζας Κύπρου μέσω της διάθεσης του 3% από την CarVal Investors.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν ότι η τοποθέτηση των δύο αυτών μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρα funds αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή δυναμική της Τράπεζας Κύπρου και αλλάζει το μίγμα της ποιότητας των επενδυτών που μετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο. Και οι δύο ξένοι επενδυτές έχουν τοποθετηθεί (και) στις ελληνικές τράπεζες, κυρίως στα placement που πραγματοποίησε το δημόσιο σε Εθνική και Πειραιώς.

Το Fiera Capital είναι καναδικής προέλευσης και διαθέτει 158,9 δισ. δολάρια κεφάλαια υπό διαχείριση.

Η διάθεση του 3% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από την CarVal έγινε με accelerated book building και τα πακέτα πέρασαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μετά την συναλλαγή, το ύψος της οποίας διαμορφώθηκε στα 56,7 εκατ. ευρώ, στο χαρτοφυλάκιο της CarVal απέμεινε ποσοστό 6% της Τράπεζας Κύπρου με περίοδο lock up 60 ημερών.

Το επόμενο βήμα

Υπενθυμίζεται ότι η CarVal Investors αλλά και το fund Caius Capital το οποίο κατέχει ποσοστό πέριξ του 5,4% έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να διαθέσουν τις μετοχές τους από το καλοκαίρι δίδοντας σχετική εντολή στην Jefferies. Επίσης, ο εκκαθαριστής της Λαϊκής που κατέχει το 4,81% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου έχει γνωστοποιήσει από τον Ιούλιο του 2024 την πρόθεσή του να προχωρήσει κάποια στιγμή στην πώληση των εν λόγω μετοχών.

Επί της ουσίας αν τα δύο ξένα funds και ο εκκαθαριστής προχωρήσουν σε πώληση των ποσοστών τους τότε θα αλλάξει χέρια το περίπου 19% της Τράπεζας Κύπρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενες πωλήσεις μετοχών αναμένεται να γίνουν εν ευθέτω χρόνο και όχι άμεσα.

Related posts

Metlen: Στις 26/6 η αποκοπή για το μέρισμα 1,5 ευρώ ανά μετοχή

admin

Στρατηγική επένδυση της Softone στην Global Sustain

admin

Γ. Στάσσης: Οι τρεις πυλώνες ανάπτυξης της ΔΕΗ

admin

Alpha Bank: Αμεση ρευστότητα και νέο πακέτο υπηρεσιών για εμπορικές εταιρίες

admin

Σιάμισης: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση δανείων €1 δισ.

admin

Δεκάδες βραβεία απέσπασε η Coca-Cola στην Ελλάδα στα Event Awards 2023

admin

Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD παραδόθηκαν στον Δήμο Περιστερίου

admin

Πώς στήθηκε η είσοδος Θεοδωρόπουλου στη Μεβγάλ, οι ανατροπές στον κλάδο

admin

Μαϊμού προσφορές Skroutz πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

admin