Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Πενθήμερο σερί με ρεκόρ για τον Nasdaq

Με μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι δείκτες της

Wall Street

, με τον

Nasdaq

να καταφέρνει να ξεχωρίσει και έστω με μικρή άνοδο να καταγράφει έτσι ένα ακόμη ρεκόρ, το πέμπτο στη σειρά! Πάντως, και σε εβδομαδιαία βάση ο απολογισμός για τους τρεις βασικούς δείκτες είναι μεικτός.


Στο σημερινό ταμπλό, ο

Dow Jones







Στην αγορά ομολόγων η εικόνα ήταν μεικτή, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 4,209% και του 2ετούς να ανεβαίνει ελαφρά στο 4,692%.








Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 3,3% σε ετήσια βάση, από 3,4% τον περασμένο μήνα, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που περίμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητος. Αντιστοίχως ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε στο 2,2% σε ετήσια βάση το Μάιο, από 2,3% τον Απρίλιο, όταν οι αναλυτές περίμεναν ρυθμό αύξησης στο 2,5%.





Βέβαια, η Federal Reserve κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της, την Τετάρτη, αναθεώρησε τις οικονομικές της προβλέψεις με το νέο dot plot να στέλνει σήμα για μόνο μία μείωση των επιτοκίων μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά να βελτιώνει τις προσδοκίες για το 2024. Ωστόσο, πολλοί επενδυτές προτίμησαν να σταθούν στα καλά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού, θεωρώντας πως αν συνεχιστούν, η αντίσταση της Fed μπορεί να καμφθεί και τελικά να ξεκινήσει τις περικοπές από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.


Άλλωστε, η νέα κάμψη του δείκτη καταναλωτικού κλίματος στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και επτά μήνες, στις 65,6 μονάδες από τις αναμενόμενες 72, επιβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν πλέον ισχυρές αντοχές απέναντι στα υψηλά επιτόκια. Και αυτό μπορεί να πιέσει την οικονομία με τρόπο που μπορεί να πείσει τη Fed να αλλάξει ρότα πιο γρήγορα.


Σε επίπεδο μετοχών με μίνι ράλι κοντά στο 15% αντέδρασε η μετοχή της Adobe μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε και το ίδιο συνέβη με την Broadcom που συμπλήρωσε μάλιστα την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση στην ιστορία της.


Στις κερδισμένες και το Shopify μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Evercore ISI, αλλά και η Hasbro μετά την αναβάθμιση της από την BofA.





Related posts

Εξαιρετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Interamerican το 2021

admin

ΕΡΓΟΣΕ: Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με δύο νέα μεγάλα έργα 113,5 εκατ. ευρώ

admin

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Ανοιχτή ξανά η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

admin

Εβδομάδα πληρωμών – Δείτε ποιοι πάνε ταμείο έως τις 15 Απριλίου

admin

Bitcoin: Πώς η τιμή του σημείωσε άλμα 14% χάρη σε ένα… hashtag του Έλον Μασκ

admin

ΗΠΑ: Ενδεχόμενη ύφεση της οικονομίας θα είναι «σχετικά σύντομη» και θα προκαλέσει «πόνο», εκτιμάει το ΔΝΤ

admin

Ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

admin

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Το σχέδιο πίσω από μια ιστορική μεταμόρφωση

admin

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας σε Καρδίτσα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

admin