Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Κοκκίνησαν οι δείκτες παρά τα στοιχεία του PCE – Με ισχυρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο για Nasdaq και S&P 500

Παρά το αρχικό κλίμα ευφορίας στη Wall Street την Παρασκευή τελευταία ημέρα του εξαμήνου, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση καθώς οι επενδυτές χώνεψαν με διαφορετικούς τρόπους τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα αλλά έδειξαν και ότι υπάρχει επιβράδυνση της πτώσης του πληθωρισμού. Είναι γεγονός όμως ότι στους πρώτους έξι μήνες του έτους που ολοκληρώθηκαν σήμερα, καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις στη Wall Street και αρκετά ρεκόρ στους δείκτες.










Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς έχει αύξηση της απόδοσης κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,345%. Η απόδοση του 2ετούς δημοσίου απόδοση διαμορφωνόταν τελευταία στο 4,718% μετά από άνοδο λιγότερο από 1 μονάδα βάσης.


Ο πληθωρισμός τον Μάιο επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό των τελευταίων τριών και πλέον ετών, ανέφερε την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου. Ο δείκτης PCE, ο οποίος εξαιρεί τις πιο ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε μόλις 0,1% τον περασμένο μήνα και 2,6% από το προηγούμενο έτος. Και οι δύο εκτιμήσεις ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις συναίνεσης του Dow Jones. Ο βασικός δείκτης PCE είναι το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο γενικός δείκτης PCE, ο οποίος περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, παρέμεινε αμετάβλητος τον μήνα και αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση, επίσης σύμφωνα με τις προσδοκίες.





«Από την άποψη της αγοράς, η σημερινή έκθεση PCE ήταν σχεδόν τέλεια», δήλωσε στο cnbc ο David Donabedian, επικεφαλής επενδύσεων της CIBC Private Wealth U.S. “Αυτή ήταν αναμφισβήτητα μια θετική έκθεση”.


Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον Ιούνιο ήταν υψηλότερος του αναμενόμενου, ανερχόμενος σε 68,2 από την προκαταρκτική μέτρηση 65,6. Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σε βάθος ενός έτους μειώθηκαν στο 3% από 3,3% που αναμενόταν τον Μάιο.





Τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό θεωρούνται υψίστης σημασίας από τους συμμετέχοντες στις αγορές, καθώς προσπαθούν να μαντέψουν πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Οι επενδυτέε τιμολογούν σήμερα μια πιθανότητα 59,5% ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.






Το πρώτο εξάμηνο του 2024






Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης «κατέλαβε όλο αυτό το έτος και ώθησε πραγματικά τη συγκέντρωση στη συνολική αγορά», δήλωσε στο cnbc ο Mike Dickson, επικεφαλής έρευνας και ποσοτικών στρατηγικών στην Horizon Investments. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια πραγματικά ισχυρή χρονιά».










Related posts

ΟΟΣΑ: Παραμένει ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Στο 2% η ανάπτυξη φέτος, στο 2,5% το 2025

admin

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα

admin

Bloomberg: H EE εξετάζει «γιγάντια» έκδοση ευρωομολόγου για ενέργεια και άμυνα

admin

Μητσοτάκης σε επενδυτές – Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα περισσότερο από ποτέ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες κινήσεις μετά την αναβάθμιση από τoν οίκο Fitch

admin

Στουρνάρας: Αν δεν υπήρχε το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

admin

Συντάξεις: Ποιες ξεμπλοκάρουν μετά από 7 χρόνια – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

admin

Χρηματιστήρια: Ανάκαμψη στην Ασία με οδηγό τα θετικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας

admin

ΟΑΕΔ: Κατά 125.796 αυξήθηκαν οι άνεργοι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019

admin