Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Επιφυλακτική διάθεση με το βλέμμα σε Nvidia και Fed

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του

Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

, ως απόρροια του γενικότερου επιφυλακτικού κλίματος που επικρατεί στο επενδυτικό κοινό, την ώρα μάλιστα που τα πρακτικά της Fed ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη στάση αναμονής -τουλάχιστον προς ώρας- σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων.


Τα πρακτικά της Federal Reserve που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (21/2) τα οποία ανέμεναν εναγωνίως οι traders έδειξαν την επιφυλακτικότητα εκ μέρους των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την πλειοψηφία να ανησυχεί για τον κίνδυνο μιας πρόωρης κίνησης που θα εκτροχίαζε τη μέχρι τώρα προσπάθεια.

Ουσιαστικά αν και τα πρακτικά της Fed δεν παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα που μπορεί να ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα, ωστόσο επανέλαβαν το μήνυμα ότι τα επιτόκια δεν θα μειωθούν εάν δεν υπάρξουν ξεκάθαρα σημάδια, ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.


Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν ότι το κόστος δανεισμού έχει φθάσει στην κορύφωσή του, όμως ο ακριβής χρόνος μείωσης των επιτοκίων παραμένει ακόμη άγνωστος. Κατά συνέπεια, τα μέλη δήλωσαν ότι θα «αξιολογήσουν προσεκτικά» τα νέα δεδομένα για να κρίνουν πού κατευθύνεται ο πληθωρισμός μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε και υπό το φως των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων της Nvidia με την επιφυλακτική διάθεση της αγοράς να φαίνεται ήδη από τη συνεδρίαση της Τρίτης. Παρότι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού θα είναι εντυπωσιακές, οι αναλυτές ανησυχούν για τη γιγάντωση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση περισσότερο από 3,5% την Τετάρτη.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην αξιοπερίεργη πορεία της μετοχής της Nvidia ο Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth με δηλώσεις του στο CNBC δήλωσε ότι ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι πλέον υπερτιμημένος. Επιπλέον υποστήριξε ότι οι απώλειες της μετοχής πριν καν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν αποδεχθεί τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» – δηλαδή, υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να σημειώνουν άνοδο επειδή βρίσκονται αρκετοί πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν έμεινε άλλο.


Στα εταιρικά νέα, η Palo Alto Networks σημείωσε βουτιά 27% μετά τη μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας για το σύνολο του έτους. Επίσης, η SolarEdge Technologies έχασε περίπου 12%, λόγω των αδύναμων προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο.

Πηγή

--.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Tο φράγμα της Μεσοχώρας στον Αχελώο: Μετά από 40 χρόνια μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι!

Παλαιοχριστιανοί: Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο του πατέρα στο Παίδων όπου βρίσκεται ο 15χρονος γιος του

ΗΠΑ: Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα αεροσκάφους την ώρα της πτήσης

Related posts

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν έως αύριο, παρά την παράταση

admin

Σακίλ Ο’Νιλ: Η συμβουλή που του έδωσε ο Τζεφ Μπέζος και θα θυμάται για πάντα

admin

«Φρένο» στο τριήμερο πτωτικό σερί του Χρηματιστηρίου – Παραμονή κοντά στα πολυετή υψηλά

admin

Ενισχύσεις – «Καλάθι του νονού»: Τι έρχεται εν όψει του Πάσχα – Ποια παιχνίδια θα έχουν έκπτωση

admin

Κάτω από τα 100 δολάρια έπεσε το πετρέλαιο, «χρυσάφι» παραμένει η βενζίνη στην αντλία

admin

Ενεργειακή κρίση – Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό ρεύματος που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω

admin

Το ΟΠΑΠ Forward στο πλευρό δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για έβδομη συνεχή χρονιά

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέα ψηφιακά εργαλεία για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων

admin

Το Energean Power FPSO βρίσκεται πλέον στην θέση που θα λειτουργήσει στο Ισραήλ

admin