Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Στις 19 Ιουνίου η αποκοπή του μερίσματος 0,08 ευρώ

H TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 14ης Ιουνίου 2024, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος καθαρού ποσού οκτώ λεπτών του ευρώ (€0,08) ανά μετοχή, συνολικού ποσού € 9.642.301,68.

Σημειώνεται ότι βάσει των διατάξεων του αρ. 31 του ν. 2778/1999, όπως τροποποιήθηκε με το αρ. 53 του ν.4646/2019, για τα διανεμόμενα μερίσματα στους μετόχους της Εταιρείας δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 62 και 64 του ν. 4172/2013 και η διανομή απαλλάσσεται του συντελεστή παρακράτησης φόρου για μερίσματα.

Από την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2023 (ημερομηνία αποκοπής μερίσματος)

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Πέμπτη 20 Ιούνιου 2024 (record date).

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

Η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα, «ΕUROBANK A.E.» μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. ως εξής:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της. 

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Τράπεζας Eurobank Α.Ε.

Τα μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας, ήτοι έως την 31.12.2029, παραγράφονται υπέρ

του Ελληνικού Δημοσίου.

Related posts

Η Fairfax γίνεται δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Mytilineos

admin

Ανακοινώθηκε η εκτελεστική επιτροπή του ενιαίου σχήματος Allianz-Ευρωπαϊκής Πίστης

admin

Διάκριση της ΟΛΠ στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης

admin

BriQ Properties: Πως προχωρά η συγχώνευση με ICI και οι βασικές επενδύσεις

admin

H PAROSTEC ανέλαβε την ανάπλαση του κτιρίου του ΔΟΛ στο κέντρο της Αθήνας

admin

Την Παρασκευή η καλοκαιρινή κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

admin

Ελίν: Ανοδος 27% στα EBITDA το 1ο τρίμηνο

admin

Ασφαλιστικές: Ψαλίδι στα ίδια κεφάλαια παρά τα λειτουργικά κέρδη

admin

ΔΕΔΑ: Δημοπράτηση έργων 180 εκατ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου σε 34 πόλεις

admin