Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trade Estates: Ολοκληρώνει δύο projects έως το τέλος του 2024

Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την Black Friday τρέχουν τα στελέχη της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, όσον αφορά το νέο εμπορικό πάρκο που αναπτύσσουν στην Πάτρα, προκειμένου αυτό να εγκαινιαστεί στην πιο εμπορική περίοδο της χρονιάς.

Ως γνωστόν εκτός από το νέο μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ, το πρώτο κατάστημα που θα εγκαινιαστεί μετά από μια δεκαετία στην ελληνική αγορά, στο νέο retail park του ομίλου αναμένεται να εγκατασταθούν μεγάλες φίρμες του retail όπως η Κωτσόβολος.

Το νέο κατάστημα θα διαμορφωθεί βάσει του νέου concept store της αλυσίδας ηλεκτρικών. Στο νέο retail park θα φιλοξενηθούν επίσης καταστήματα της KFC (η οποία θα αναπτύξει επίσης νέο concept στην Πάτρα), των πολωνικών Pepco και Sinsay, καθώς και της γαλλικής εταιρείας ένδυσης Kiabi, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω της συνέργειας με τον όμιλο Φουρλή.

Σημειώνεται πως το retail park της Πάτρας αναπτύχθηκε από κοινού με την Τen Brinke (συνολικής επένδυσης 50 εκατ. ευρώ περίπου), η οποία ως developer έχει ήδη αποεπενδύσει με απόλυτο μέτοχο πλέον την Trade Estates.

Πέραν της Πάτρας, η Trade Estates ολοκληρώνει την αναμόρφωση του ΙΚΕΑ του Αεροδρομίου, μειώνοντας τα τετραγωνικά του καταστήματος επίπλων αλλά προσθέτοντας νέους μισθωτές προκειμένου να αυξήσει την εμπορικότητα του σημείου. Πέρα από κατάστημα Intersport και Holland&Barret (φίρμες που αναπτύσσει ο όμιλος Φουρλή), εκεί θα δημιουργηθεί και κατάστημα της Πλαίσιο, εμβαδού 2.800 τ.μ.

Πέραν των παραπάνω η ΑΕΕΑΠ προχωρά στη δημιουργία του νέου retail park στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και των επενδύσεων στα Logistics με έμφαση στο hub της InterIKEA, όπου τρέχει δεσμευτική προθεσμία παράδοσης στα τέλη του 2026.

Σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου της Trade Estates στο Ελληνικό, στο commercial hub της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες αναθεωρείται η οικοδομική άδεια του εμπορικού πάρκου στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εκσκαφές από τον Άκτωρα. Εκτιμάται ότι οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2025 οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates θα κατασκευάσει εμπορικό πάρκο επιφάνειας 30.000 τ.μ., μία επένδυση ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ Εκτός από το μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ, στο νέο retail park ήδη έχει συμβόλαιο η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας.

Υπενθυμίζεται πως η Trade Estates στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο 1 δισ. έως το 2031. Το επενδυτικό πλάνο για το ίδιο διάστημα έχει ύψος 207 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας και τον καθαρό δανεισμό της αναμένεται να διαμορφωθούν σε 25,4 και σε 400 εκατομμύρια αντίστοιχα, ενώ το 28,2% του συνολικού δανεισμού θα απαρτίζεται από δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Βάσει του guidance που έδωσε για το 2024 η διοίκηση της εισηγμένης, τα έσοδα από μισθώματα θα φτάσουν φέτος τα 33 έως 35 εκατομμύρια ευρώ (24% – 31% αυξημένα σε σύγκριση με το 2023) και τα προσαρμοσμένα EBITDA τα 25 – 26 εκατομμύρια ευρώ.

Related posts

Χαλκιδική: 70%-80% οι πληρότητες στα 3.200 καταλύματα

admin

Διαγωνισμοί για μελετητές στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

admin

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Όμιλος ΟΝΕΧ μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα

admin

PeopleCert: Βάζει στόχο να γίνει «decacorn» με αποτίμηση 10 δισ. σε μια 5ετία

admin

Επενδύει σε φωτοβολταϊκά η D-Marin, στόχος η ενεργειακή αυτονομία

admin

Μυτιληναίος: Κέρδη πάνω από 260 εκατ. φέτος, μέρισμα €0,42

admin

Ο «χάρτης» των startup στην Ελλάδα και οι προοπτικές

admin

Καρυτινός (Prodea): Ετοιμάζεται νέο συγκρότημα αποθηκών στον Ασπρόπυργο

admin

Μεγάλου: Πάνω από 2 δισ. ευρώ τα δάνεια της Πειραιώς σε ΑΠΕ

admin