Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Trade Estates: Μέρισμα €0,08 ανά μετοχή – Πότε πληρώνεται

Trade Estates: Μέρισμα €0,08 ανά μετοχή - Πότε πληρώνεται

H TRADE ESTATES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (εφεξής «Εταιρεία») ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 14ης Ιουνίου 2024, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος καθαρού ποσού οκτώ λεπτών του ευρώ (€0,08) ανά μετοχή, συνολικού ποσού € 9.642.301,68.

Η εισηγμένη αναφέρει επίσης:

Σημειώνεται ότι βάσει των διατάξεων του αρ. 31 του ν. 2778/1999, όπως τροποποιήθηκε με το αρ. 53 του ν.4646/2019, για τα διανεμόμενα μερίσματα στους μετόχους της Εταιρείας δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 62 και 64 του ν. 4172/2013 και η διανομή απαλλάσσεται του συντελεστή παρακράτησης φόρου για μερίσματα.

Από την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2023 (ημερομηνία αποκοπής μερίσματος).

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» την Πέμπτη 20 Ιούνιου 2024 (record date).

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

Η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα, «ΕUROBANK A.E.» μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ. ως εξής:

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Τράπεζας Eurobank Α.Ε.

Τα μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετίας, ήτοι έως την 31.12.2029, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Δείτε επίσης:

– Trade Estates: Νέο μέλος της επενδυτικής επιτροπής ο Ν. Βουτυχτής

#Trade_Estates_ΑΕΕΑΠ

Related posts

ΔΕΗ: Ο Ν.Γλύκας αντικαθιστά τον Κ.Χολέβα στην Επιτροπή Ελέγχου

admin

SATO: Στα €21,694 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023

admin

ΟΤΕ: Σε αγορές μετοχών προχώρησε ο Μ. Τσαμάζ

admin

ΧΑ: Σηµαντική τεχνική εξέλιξη η υπέρβαση των 1170 µονάδων

admin

Intrakat: Αγορά μετοχών €6,45 εκατ. από τη Winex του Εξάρχου

admin

Minerva: Στις €764 χιλ. τα EBITDA στο γ’ τρίμηνο

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν από την έκτακτη ΓΣ οι αλλαγές στο καταστατικό

admin

Noval: Πότε καταβάλλονται οι τόκοι από το «πράσινο» ομολογιακό

admin

Το νέο ΔΣ της Performance Technologies- Συγκροτήθηκε σε σώμα

admin