Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Tο πολιτικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση» σχολιάζει η Νέα Αριστερά μετά το exit poll

Για βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος, που πλήττει την Αριστερά και από την οποία η Νέα Αριστερά δεν εξαιρείται, κάνει λόγο το κόμμα σχολιάζοντας το exit poll.

«Η τεράστια αποχή επιβεβαιώνει ότι το πολιτικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση και αυτό οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς. Η κρίση αυτή πλήττει και την Αριστερά από την οποία η Νέα Αριστερά δεν εξαιρείται. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης», αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «σε κάθε περίπτωση, η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει τον αγώνα της, ιδρύθηκε στην βάση αξιών και αρχών. Δεν ήταν μια ευκαιριακή επιλογή».

«Η μάχη απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς θα συνεχιστεί όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Τι δείχνει το exit poll

Σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% δείχνει το πρώτο κύμα του exit poll με τον ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεύτερο κόμμα στα ποσοστά των εθνικών εκλογών και το ΠΑΣΟΚ να υπερβαίνει το 12%. Το ΚΚΕ φαίνεται ενισχυμένο όπως και η Ελληνική Λύση ενώ ποσοστό άνω του  3% καταγράφουν ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας , ενώ και στα ανώτατα όρια ΜεΡΑ25 και Φωνή Λογικής μπορούν να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3%.

Συγκεκριμένα η ΝΔ κινείται μεταξύ 28 και 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 15,2 και 18,2% , το ΠΑΣΟΚ από 10,9 έως 13,9%, τo KKE από 7,9 έως 10,3%, η Ελληνική Λύση από 7,9- 10%, η ΝΙΚΗ από 2,9 – 4,9%, η Πλεύση Ελευθερίας από 2,6%- 4,6%, το ΜεΡΑ25 από 2-3,4%,η Νέα Αριστερά από από 1,3- 2,7% και η Φωνή Λογικής από 2,2- 3,6% , οι Δημοκράτες 0,7-1,7% , οι  Πατριώτες κινούνται μεταξύ 1,4- 2,8%, ο Κόσμος 0,5 – 1,5% και τα άλλα κόμματα από 2,6% έως 4,6%.

Έτσι, η μέση τιμή έχει ως εξής :

ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 16,7%, ΠΑΣΟΚ 12,4%, ΚΚΕ 9,1, Ελληνική Λύση 8,2%, ΝΙΚΗ 3,9%, Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, Φωνή Λογικής 2,9%, ΜεΡΑ25 2,7%,. Όμως, Φωνή Λογικής και ΜεΡΑ25 μπορούν αν κινηθούν στα ανώτατα όρια να περάσουν το κατώφλι του 3%.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Στην κορυφή σε likes, αλλά στον πάτο στις δημοσκοπήσεις

admin

Τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη μπήκαν 25 φορές στο FIR Αθηνών

admin

Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Τσακαλώτος και Πέρκα -Κλιμακώνεται η κόντρα με Κασσελάκη

admin

Πολιτικές παρενέργειες από τη Eurovision

admin

Εκλογές: Πώς θα κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες με βάση τη νέα απογραφή

admin

Η γκρίζα πλευρά της Θράκης

admin

Κυκλοφοριακό: Το σχέδιο των 4+4 σημείων του υπουργείου Μεταφορών

admin

Ο Λευκός Οίκος για την τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη

admin

Μητσοτάκης για Βολουδάκη: Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν τη συντριβή μου από την απώλεια του

admin