Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Spilia Μυκόνου: Φοροδιαφυγή 10 εκατ. ευρώ

«Για φοροδιαφυγή 10 εκατ. ευρώ κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές εταιρείες στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΕ», η οποία είναι ιδιοκτήτρια εκτός των άλλων του γνωστού beach bar-restaurant «ΣΠΗΛΙΑ» που φιλοξενείται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» στην περιοχή Αγία Άννα – Καλαφάτη Μυκόνου» κάνει λόγο ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Νίκου Αγαπηνού. Υπενθυμίζεται ότι για την επιχείρηση σοβεί κόντρα μεταξύ των βασικών μετόχων.

«Οι ελεγκτικές αρχές επιδικασαν στην προσωρινή διοίκηση συμφερόντων Νικολάου Χανιώτη που χαρακτηρίζεται πλέον «αμαρτωλή» εκτεταμένη φοροδιαφυγή και επέβαλαν σε προσωρινό προσδιορισμό φόρους και διαφορές από ΦΠΑ και εισόδημα που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 10.000.000 ευρώ και εννοείται έπονται και άλλα στη συνέχεια», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζεται «όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι δεν παραδόθηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τα επίσημα βιβλία και στοιχεία της εν λόγω εταιρείας και βέβαια αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο γιατί την ίδια τακτική ακολουθεί η “αμαρτωλή” διοίκηση Νικολάου Χανιώτη και απέναντι στην τωρινή προσωρινή διοίκηση, όπως αυτή διορίστηκε από την προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου την 28η.08.2024, ότε και πάλι παρά το γεγονός ότι κλήθηκε επανειλημμένως η εν λόγω «αμαρτωλή» διοίκηση αρνήθηκε να παραδώσει τα επίσημα βιβλία και στοιχεία της εταιρείας στην νέα διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας με αποτέλεσμα να υποβληθεί μήνυση- έγκληση για υπεξαγωγή εγγράφων», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι από έγγραφο της ΑΑΔΕ (υπηρεσία ελέγχου ΔΟΥ Σύρου) προκύπτει ότι έγινε μερικός φορολογικός έλεγχος που καλύπτει την περίοδο από τις αρχές του 2018 έως τα τέλη του 2021. Όπως αναφέρεται σε αυτό η ελεγχόμενη επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις του ελέγχου για τη διάθεση των λογιστικών αρχείων και στοιχείων.

Related posts

Gen-Z και Millennials πιο ευάλωτοι σε ηλεκτρονικές απάτες

admin

Σε λειτουργία ο φωτοβολταϊκός σταθμός της TotalEnergies στην Πελοπόννησο

admin

ΗΡΩΝ: Νέο πρόγραμμα στα 15,8 λεπτά/kWh για τα τιμολόγια ρεύματος Μαΐου

admin

Skroutz: Ποιους τρόπους πληρωμής επιλέγουν οι καταναλωτές

admin

Στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης η ελληνική Majar

admin

Ιασώ: Με ποσοστό 94,15% η OCM και οι μέτοχοι Διοίκησης

admin

Attica Group: Δεν ζητήθηκε στη ΓΣ η «αναθεωρημένη πολιτική αποδοχών»

admin

Alpha Trust: Δωρεάν διάθεση 19.520 ιδίων μετοχών σε ΔΣ και προσωπικό

admin

Νέο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών στην Ευρωκλινική Αθηνών

admin