Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: “Βουτιά” 46% στα κέρδη α’ τριμήνου χρήσης

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα μείωση 46% στα κέρδη μετά από φόρους για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ προειδοποίησε ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι “σημαντικά χαμηλότερες” σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη μετά από φόρους για τους τρεις μήνες που έληξαν στο τέλος Ιουνίου, το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της Ryanair, ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια ευρώ ($392 εκατομμύρια), πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των 538 εκατομμυρίων ευρώ που προβλεπόταν σε μια έρευνα αναλυτών της εταιρείας.

Οι μέσες τιμές ανά επιβάτη μειώθηκαν κατά 15% κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε “μεγαλύτερη αναπροσαρμογή των τιμών απ’ ό,τι αναμενόταν”, δήλωσε ο CEO Michael O’Leary.

“Ενώ η ζήτηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ισχυρή, οι τιμές παραμένουν πιο χαμηλές απ’ ό,τι περιμέναμε και τώρα αναμένουμε οι τιμές του δεύτερου τριμήνου να είναι σημαντικά χαμηλότερες από το περασμένο καλοκαίρι (ενώ προηγουμένως αναμενόταν να είναι σταθερές ή ελαφρώς αυξημένες)”, είπε ο O’Leary, αναφερόμενος στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όταν και η Ryanair συνήθως πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Είπε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει πρόβλεψη για τα κέρδη της πλήρους οικονομικής χρήσης, που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη κατά αριθμό επιβατών, έχει ήδη δει τη μετοχή της να χάνει 24% από το υψηλό της 8ης Απριλίου, κυρίως λόγω της αδυναμίας στις τιμές των εισιτηρίων.

Related posts

Υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγορεί το Ισραήλ πως διεξάγει “πόλεμο” εναντίον των φυλακισμένων

admin

Ιταλία: Η κυβέρνηση συναντά γεωργικούς συνδέσμους και υπόσχεται φοροαπαλλαγές και μάχη κατά των “συνθετικών τροφίμων”

admin

Κάμερον: Πλήρως αποτυχημένη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τώρα είναι η ώρα για εκεχειρία στη Γάζα

admin

Κίνα: Το Διεθνές Αεροδρόμιο Daxing ξεπέρασε τον ημερήσιο αριθμό διακίνησης 150.000 επιβατών

admin

ΗΠΑ: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι επίκειται “εισβολή” του Ισραήλ στη Ράφα

admin

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Γκαμπόν – “Ακυρώνονται οι εκλογές”, κλείνουν τα σύνορα

admin

Συμφωνία Ισραήλ – Κατάρ για παράδοση φαρμάκων σε ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα

admin

ΕΕ: Ο Μπορέλ προειδοποιεί τον Λίβανο να μην παρασυρθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς

admin

H UnitedHealth πουλάει τη μονάδα της στην Βραζιλία με ζημία 7 δισ. δολαρίων

admin