Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Rolco: Συμπλήρωσε έξι χρόνια αδιάκοπης παραγωγής με 100% ΑΠΕ

Η ROLCO, η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα στήριξε για 6η συνεχόμενη χρονιά όλη την παραγωγική της διαδικασία αποκλειστικά σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Αυτή τη χρονιά, το οικολογικό της αποτύπωμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσω της συμμετοχής της στην ενεργειακή κοινότητα «ΕΝΟΠΤΡΟΝ» που διαθέτει φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 8 MW στην περιοχή της Πελοποννήσου, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η ROLCΟ καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια έως και 100%, παράγοντας τα προϊόντα, MyPlanet, Baby Planet, Essex, ROL, Roli, BIONOL με ενέργεια που προέρχεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο της «ΕΝΟΠΤΡΟΝ» που αντιστοιχεί στο 65% της ετήσιας κατανάλωσής της σε ηλεκτρική ενέργεια, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο 35% από άλλου είδους -.

Ως εκ τούτου, η Rolco μειώνει σταδιακά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το εύρος της παραγωγικής της διαδικασίας. Οι αριθμοί αποτυπώνουν τον εξαιρετικής σημασίας θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς για την ετήσια παραγωγή 21.500.000 κιλών απορρυπαντικών και καθαριστικών, η εταιρεία εξασφαλίζει ενέργεια που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.335 Mwh ετησίως, εξοικονομώντας 1.068 τόνους CO2 που θα είχαν αποβληθεί στο περιβάλλον εάν είχαν χρησιμοποιηθεί από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Related posts

Alpha: Από 10 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 2,78 εκατ. μετοχές από το stock option plan

admin

Thanos Hotels & Resorts: Οι Κύπριοι που θέλουν 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

admin

ΟΛΠ: Επενδύσεις 211,7 εκατ. ευρώ

admin

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

admin

Πέντε βραβεία για την SoftOne στα Cloud Computing Awards 2022

admin

ΕΕ: Πόροι 33 εκατ. ευρώ στην ΕΑΣ, αναβάθμιση αμυντικής βιομηχανίας

admin

Κλειδώνει η συμφωνία μετόχων για την Attica Bank

admin

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά

admin

Διαθέσιμο και για brands το εργαλείο προώθησης πωλήσεων Skroutz Plus Deals

admin