Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Q&R: Κοινό Ομολογιακό Δάνειο αντί αύξησης κεφαλαίου

Νέα αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης του αναπτυξιακού σχεδίου της Q&R προωθείται από τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, καθώς όχι μόνο δεν θα ψηφιστεί η αρχικά ανακοινωθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 35,1 εκατ. ευρώ, αλλά επίσης δεν θα προταθεί και η λύση του μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου που είχε εισηγηθεί εναλλακτικά ο βασικός μέτοχος της εταιρείας στη συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας.

Τελικά, φαίνεται να επιλέγεται η λύση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που θα καλύψει η βασικότερη μέτοχος της Q&R Σοφία Σωτηράκου Τριάντη, έναντι μάλιστα -όπως λέγεται- χαμηλού επιτοκίου.

Σε σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων προχώρησε τόσο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Παναγιώτης Πασχαλάκης, όσο και ο εκτελεστικός της αντιπρόεδρος Μάνος Ξιώνης.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Πασχαλάκης δήλωσε: «Mε αυτή τη γενναία πρόταση της μεγαλομετόχου μας για τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας μας ξεκινά μια νέα εποχή με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Μας δίνει πρωτόγνωρο πλεονέκτημα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να τιμήσω την εμπιστοσύνη της».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Μάνος Ξιώνης σημείωσε: «Συγχαρητήρια στους νέους επενδυτές διεθνούς κύρους κι εμβέλειας που απαλλάσσουν την εταιρεία όσο και την διοίκηση της από το διαρκή αγώνα της χρηματοδότησης της αναπτυξιακής της πορείας με σεβασμό στους μικρομετόχους. Ελπίζω και το επενδυτικό κοινό να τιμήσει την δική τους εμπιστοσύνη με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ακρότητες».

Να σημειωθεί ότι βασικός στόχος των νέων κεφαλαίων είναι η υλοποίηση εξαγορών άλλων επιχειρήσεων από το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Related posts

Prodea: Ποια γραφεία εμφανίζουν μεγαλύτερη ζήτηση

admin

Motor Oil-ΕΤΕπ: Συμφωνία χρηματοδότησης για δίκτυο φόρτισης Ι.Χ. και σταθμούς υδρογόνου

admin

Γ. Τσαπρούνης: Οι κατασκευές, ευκαιρία για «brain gain» και προσέλκυση ταλέντου

admin

Η Volton εισέρχεται σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία

admin

Προοδευτική: Ενημέρωση μετόχων για τη συμφωνία με την Lida Capital

admin

Οκτώ απινιδωτές σε καίριες εγκαταστάσεις της τοποθέτησε η ΕΥΑΘ

admin

Νέα επένδυση 200 εκατ. στην Ελλάδα από τη Philip Morris

admin

Στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο της Alliott Global Alliance

admin

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 1 δισ. σε έργα στην Ανατολική Αττική

admin