Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Q&R: Εξαγορές και Ταμείο Ανάπτυξης οι άμεσοι στόχοι

Για την 13η Ιουνίου αναβλήθηκε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Q&R με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (καταβολή μετρητών έως 30,1 εκατ. ευρώ), λόγω έλλειψης της εκ του νόμου ελάχιστης απαιτούμενης απαρτίας του 50% (μέτοχος με μεγάλο ποσοστό δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω ζητήματος «ανωτέρας βίας»).

Πάντως, η διοίκηση της εισηγμένης ξεκίνησε το 2024 με ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ (θα υλοποιηθεί κυρίως φέτος και το 2025, ενώ κάποιο υπόλοιπο θα μεταφερθεί στο 2026), με αποτέλεσμα οι φετινές οικονομικές επιδόσεις της Q&R να προβλέπονται σαφώς ενισχυμένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές. Επίσης, η διοίκηση υποστηρίζει πως το σύνολο των συμβάσεων της εταιρείας υλοποιείται με βάση τον προβλεπόμενο σχεδιασμό.

Πέραν αυτών, η Q&R θα διεκδικήσει σειρά συμβάσεων από τα έργα του Ταμείου Ανάπτυξης που έχουν απομείνει προς διάθεση, καθώς και από αυτά του νέου ΕΣΠΑ.

Οι εξαγορές

Εκτός όμως από την οργανική της ανάπτυξη, η εισηγμένη θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και μέσα από εξαγορές και ειδικότερα στο συγκεκριμένο μέτωπο αναμένεται να κατευθυνθούν τα 19 εκατ. ευρώ, από τα χρήματα που θα αντληθούν μέσα από τη δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πρόσθετος στόχος των εξαγορών είναι η διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητας της εταιρείας σε εργασίες του ιδιωτικού τομέα (επί του παρόντος το μεγαλύτερο κομμάτι του κύκλου εργασιών της αφορά δημόσιες συμβάσεις) και παράλληλα η διατήρηση των οικονομικών επιδόσεων σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Q&R Παναγιώτη Πασχαλάκη, έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές για εξαγορά άλλων επιχειρήσεων και στρατηγική της εισηγμένης είναι η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού σε εταιρείες που εντάσσονται σε δραστηριότητες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το cyber security και το fintech, ενώ θα προτιμηθούν αυτές με εξωστρεφή χαρακτήρα.

Η Q&R έχει ήδη ολοκληρώσει έργο τεχνητής νοημοσύνης και έχει αναλάβει ένα ακόμη στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επιπλέον, έχει δώσει έμφαση στο μέτωπο του asset performance management (λειτουργική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων) και προτίθεται να διεκδικήσει την ανάληψη σχετικών εργασιών.

Στις φετινές εξελίξεις που αφορούν την Q&R κυριαρχεί η απόκτηση του 32% από την Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη (σύζυγος του εφοπλιστή Καραγιώργη).

Το 2023 η Q&R αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 6,45 στα 10,35 εκατ. ευρώ, το EBITDA από το 1,02 στο 1,855 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από τα 31 χιλ. στα 630 χιλ. ευρώ.

Related posts

Αύξηση εσόδων το 2022 και νέα προϊόντα το 2023 για την «Γερμανός»

admin

Σε τέσσερα έργα της πρωτοβουλίας Horizon 2020 συμμετέχει η Protergia

admin

Ελλάκτωρ: Στις 18 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023

admin

Ενδιαφέρον Helleniq Energy για το διυλιστήριο Lukoil στη Βουλγαρία

admin

Συνεργασία P&G-Θανόπουλος για τη δημιουργία πάρκου τσέπης στην Κηφισιά

admin

Τριπλή διάκριση για τον όμιλο «The Newel Hospitality collection»

admin

Τα ανοιχτά υπόλοιπα των πελατών στο επίκεντρο ΓΣ της Μουζάκης

admin

Nέος κανονισμός πωλήσεων για τους συνεργάτες της Ergo

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

admin