Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Q&R: Άμεσοι στόχοι οργανική ανάπτυξη, εξαγορές και νέο ΕΣΠΑ

Την αισιοδοξία του για την οικονομική πορεία της εταιρείας τόσο φέτος, όσο και κατά τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Q&R Παναγιώτης Πασχαλάκης στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, εκτιμώντας πως μέσα στο 2024 θα έχει υπάρξει κάποιο νέο σχετικά με το πρόγραμμα εξαγορών της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πασχαλάκη οι φετινές οικονομικές επιδόσεις (υπάρχει εποχικότητα αποτελεσμάτων κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε χρονιάς) θα είναι σαφώς καλύτερες σε σύγκριση με τις περυσινές, με δεδομένο ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων κυμαίνεται στα 40 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα του θα υλοποιηθεί κατά τη διετία 2024-2025. Πέραν αυτών, η Q&R αναμένεται να διεκδικήσει κάποια από τα εναπομείναντα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και συμβάσεις από το νέο ΕΣΠΑ που ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκινάει και που αναμένεται να «τρέξει» έως το 2027 με διετή περίοδο παράτασης.

Παράλληλα, βαίνει προς υπογραφή το κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από τη βασικότερη μέτοχο και πρόεδρο της Q&R Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη και στόχο έχει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα εξαγορών άλλων εταιρειών του κλάδου.

«Το ομολογιακό δάνειο βαίνει προς υπογραφή και ελπίζουμε πως μέσα στο 2024 θα υπάρχουν κάποιες σχετικές εξελίξεις στο μέτωπο των εξαγορών» σημείωσε ο Παναγιώτης Πασχαλάκης σημειώνοντας πως τομείς που διερευνώνται είναι αυτοί της τεχνητής νοημοσύνης, του cyber security, του fintech, αλλά και εταιρειών που διαθέτουν πελατολόγιο στον ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ των θεμάτων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης ήταν και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με την Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη να αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου, τον Απόστολο Τουρκαντώνη του αντιπροέδρου και τον Παναγιώτη Πασχαλάκη του διευθύνοντα συμβούλου. Από την πλευρά του, ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της εταιρείας Μάνος Ξιώνης δεν αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να συμπεριληφθεί στους υποψήφιους για νέο διοικητικό συμβούλιο, λόγω φόρτου εργασίας και παράλληλης ενασχόλησης τις άλλες επενδυτικές του δραστηριότητες.

Τέλος, ο CEO της Q&R απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του -.gr, σημείωσε πως γενικότερη βούληση της διοίκησης είναι η διανομή μερισμάτων, ωστόσο αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχουν αφ’ ενός οι επενδύσεις για την οργανική ανάπτυξη της εταιρείας στην οποία δίδεται μεγάλη έμφαση, και αφ’ ετέρου οι εξαγορές.

Related posts

Εξι νέα στελέχη εντάσσονται στον όμιλο Gizelis

admin

Εκδήλωση για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από την Anytime

admin

Πρόγραμμα οφθαλμικής πρόληψης από τον όμιλο Sanoptis

admin

Νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η Rollex

admin

Θ. Τζούρος (Πειραιώς): Αλλαξε το παιχνίδι στις ΑΠΕ, αυξάνεται το ρίσκο χρηματοδότησης

admin

Σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Amanzoe

admin

Ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ψηφίζουν» οι καταναλωτές

admin

Συνεργασία Anytime και Prosperty στην ασφάλιση κατοικίας

admin

Εκπτώσεις έως 60% σε smartphones από τη Wind

admin