Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Profile Software: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,048/μετοχή

Profile Software: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,048/μετοχή

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Profile ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση (διανομή) των αποτελεσμάτων της εταιρικής χρήσεως που έληξε την 31.12.2023 και ειδικότερα ενέκρινε την διανομή (καταβολή) προς τους μετόχους της Εταιρείας μερίσματος συνολικού ποσού 1.200.000,00 Ευρώ (μικτό ποσό), ήτοι ποσού 0,048807 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό), από το οποίο παρακρατείται ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5% και συνεπώς το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος θα ανέλθει σε 0,04636665 Ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες μετοχές, τις οποίες κατέχει η εταιρεία, εξαιρούνται της καταβολής μερίσματος και συνακόλουθα το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές θα προσαυξήσει το κατά τα άνω μέρισμα των λοιπών μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 50 του ν. 4548/2018.

Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) μέτοχοι της Εταιρείας την Τρίτη , 04 Ιουνίου 2024 (record date).

Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσεως 2023 ορίσθηκε η Τετάρτη, 05 Ιουνίου  2024, σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡ-ΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο ισχύων Κανονισμός του Χ.Α.

Ταυτόχρονα με την αυτή ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση των μετόχων παρείχε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας τις αναγκαίες εξουσιοδοτήσεις για την προσήκουσα και εμπρόθεσμη υλοποίηση και διεκπεραίωση της ληφθείσας αποφάσεως περί διανομής (καταβολής) μερίσματος.

Τέλος, με την αυτή ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την καταβολή-χορήγηση αμοιβών εκ των κερδών της χρήσεως σε εκτελεστικά και μη μέλη του ΔΣ της Εταιρείας, τα οποία με την έντονη, συστηματική και αδιάλειπτη δραστηριοποίησή τους συνέβαλαν ουσιωδώς και αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ομίλου, στην προώθηση των επιχειρηματικών σκοπών και σχεδίων της Εταιρείας, στην επίτευξη ευρύτερης αναγνωρισιμότητας, καθώς και στη σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας τόσο της Εταιρείας όσο και του Ομίλου.    

#Profile #ΓΣ #γενική_συνέλευση #ΜΕΡΙΣΜΑ #διανομή_μερίσματος #καταβολή_μερίσματος

Related posts

Στην κορυφή των αποδόσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

admin

Piraeus Securities για Mytilineos: Τιμή-στόχος €48,5-Οι προβλέψεις για το 2024

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Υπεβλήθη αίτημα για την εξαγορά όλων των μετοχών

admin

Επίλεκτος: Δεν διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2022-Το νέο Δ.Σ.

admin

Η Entersoft αποκτά το 62% στη startup SmartCV

admin

Noval Property: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,025/μετοχή

admin

Πλαστικά Θράκης: Καταβολή μερίσματος €0,066/μετοχή από τις 6 Δεκεμβρίου

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση 10% στα έσοδα και 8,3% στην κερδοφορία

admin

Alpha Trust: Ξεκινάει η απορρόφηση της Alpha Trust Ελληνική Γη

admin