Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties-NLGT: Στρατηγική συνεργασία με άξονα τα τουριστικά ακίνητα

Την έναρξη μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας σηματοδοτεί η χθεσινή ανακοίνωση της Premia Properties με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση της Nordic Leisure να εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο με ποσοστό που υπολογίζεται πέριξ του 10%. 

Είχε προηγηθεί η συμφωνία εξαγοράς δύο ξενοδοχειακών ακινήτων της σουηδικής NLTG σε Ρόδο και Κρήτη από την Premia έναντι 112 εκατ.ευρώ. Η επικείμενη είσοδος των Σουηδών (μετά από σχετική απόφαση για ΑΜΚ που θα καλύψουν εξολοκλήρου εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις έως το τέλος του 2024) με ποσό της τάξης των 12,5 εκατ.ευρώ αποτελεί αφενός μερική επιστροφή ρευστότητας στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ (η οποία θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά των ξενοδοχείων με 65% δανεισμό και 35% ίδια κεφάλαια) αλλά και «σήμα» ευρύτερης συνεργασίας.

Σημειώνεται πως η NLGT διαθέτει ακόμη ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα ενώ ενδιαφέρεται και για την απόκτηση νέων μονάδων διατηρώντας το ρόλο του operator. Ως εκ τούτου οι παραπάνω επιχειρηματικές αλλά και μετοχικές συμφωνίες με την Premia Properties σηματοδοτούν την πιθανή επέκταση συνεργασίας με το παραπάνω μοντέλο, όπου η ΑΕΕΑΠ θα ασκεί το σκέλος του real estate. Δεδομένου δε ότι οι κυοφορούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ, εκτιμάται ότι θα άρουν το πλαφόν ξενοδοχειακού αποθέματος στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών, ανοίγει η προοπτική ενεργότερης ενασχόλησης με το τουριστικό real estate.

Σε ότι αφορά το σκέλος της απόκτησης των δύο πρώτων ξενοδοχείων της NLGT

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024, ώστε να αποδώσει στα μεγέθη της εταιρείας από το 2025 με ετησιοποιημένα έσοδα της τάξης των 8,5 εκατ.ευρώ, οδηγώντας υψηλότερα το άθροισμα των ετήσιων εσόδων για τη χρήση του 2025, όπου εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 35 εκατ.ευρώ.

Related posts

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κατάστημα της Miele Hellas στην Κρήτη

admin

Φουρλής: Ο Κωνσταντίνος Πάικος νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Βραβεύτηκε το «Μητέρα» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards

admin

Γεωργακόπουλος (Intrum): Δεν αναμένεται βαθιά κρίση, έχουμε αυξημένες εισπράξεις

admin

ΔΑΑ: Εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις ΦΠΑ

admin

Μυτιληναίος: Είμαστε κοντά σε μεγάλη συμφωνία στη Βόρεια Αμερική

admin

Ειδικός εισηγητής για την παρεμπόδιση ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Με αναβαθμισμένο ISO 9001 πιστοποιήθηκε το εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη

admin

ΜoU προσωπικού Alpha Bank με τα συνδικάτα της UniCredit

admin