Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Placement Εθνικής: Στο 20% η ελληνική συμμετοχή, στενεύει το εύρος

Η αυξημένη ζήτηση για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας οδήγησε την κάλυψη του βιβλίου προσφορών στα πρώτα λεπτά της έκδοσης – η υπερκάλυψη μόλις τις πρώτες ώρες ξεπερνούσε τις έξι φορές – και σήμερα αναμένεται να οριστεί στενότερο εύρος τιμής (το αρχικό είχε οριστεί στα 7,3-7,95 ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της υψηλής ζήτησης διαφαίνεται ότι η τιμή διάθεσης δεν αποκλείεται να κινηθεί προς το πάνω μέρος του εύρους. Σε κάθε περίπτωση για το απόγευμα έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ το οποίο θα καθορίσει το νέο εύρος ενόψει και της αυριανής τελευταίας ημέρας που θα τρέξει το placement.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ποσοστό διάθεσης στην ελληνική αγορά αναμένεται να διαμορφωθεί στο 20% του συνολικού placement, αντί της αρχικής πρόθεσης για διάθεση του 15%-20%.

Μετά την ολοκλήρωση του placement (την Τετάρτη) το ποσοστό της Εθνικής που θα παραμείνει στην κατοχή του δημοσίου θα διαμορφωθεί στο 8,3%, το οποίο θα περάσει στον έλεγχο του Υπερταμείου όταν το ΤΧΣ ενσωματωθεί σε αυτό.

Για τους ξένους επενδυτές αλλά και για τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η μη άσκηση βέτο από το δημόσιο (εφεξής) αποτελεί βασικό εργαλείο περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων με τους επενδυτές ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη δυναμικών εξωστρέφειας.

Related posts

H Energean υπέγραψε την πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης Terra Carta

admin

Αριάδνη Interconnection: «Γνώριμοι» του ΑΔΜΗΕ 3 από τους 4 υποψήφιους για το 20%

admin

Πειραιώς: Στη Bain μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 500 εκατ. ευρώ

admin

Πειραιώς: Πρόγραμμα για χρηματοδότηση έως €50.000 σε κτηνοτρόφους

admin

Hellenic Cables: Συμφωνία με Ørsted για την προμήθεια inter-array καλωδίων

admin

A. Orcel-Β. Ψάλτης: Στο τραπέζι επέκταση στη Ρουμανία και με εξαγορές

admin

Με αναβαθμισμένο ISO 9001 πιστοποιήθηκε το εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη

admin

Πουλάει όλη τη δραστηριότητα στη Ρουμανία η Enel

admin

Airbus: Επικίνδυνο για την Ευρώπη το σχέδιο ΗΠΑ για το κλίμα

admin