Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Orilina: Μέρισμα €0,022 ανά μετοχή- Από 18 Σεπτεμβρίου η πληρωμή

Orilina: Μέρισμα €0,022 ανά μετοχή- Από 18 Σεπτεμβρίου η πληρωμή

Η «ORILINA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ORILINA PROPERTIES REIC» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την διανομή σε μετρητά του 100% του μερίσματος προς τους μετόχους, για την χρήση 2023 εκ Ευρώ: € 2.780.868, χωρίς τον σχηματισμό αποθεματικού και την διανομή καθαρών κερδών, ποσού € 716.353 που προέρχονται από σωρευμένα κέρδη προηγούμενων ετών, συνολικού ποσού 3.497.221 και ποσού 0.0228613745 ανά μετοχή, εξαιρουμένων 932.997 ιδίων μετοχών τις οποίες κατέχει η Εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης:

Από την Τετάρτη 11.09.2024, που ορίστηκε ως Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα, οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», την Πέμπτη 12.09.2024 («Record date»).

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται την Τετάρτη 18.09.2024, μέσω της πληρώτριας τράπεζας «ΤΡ-ΖΑ EUROBANK Α.Ε.» (πληρώτρια τράπεζα), βάσει των στοιχείων που θα παράσχει στην ως άνω πληρώτρια τράπεζα η ΕΛ.Κ.Α.Τ. ή/και το Χρηματιστήριο, κατά τα οριζόμενα στην χρηματιστηριακή νομοθεσία και τους κανονισμούς του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα:

Α. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

Β. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «ΤΡ-ΖΑ EUROBANK A.E.», για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία καταβολής. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο δικαιούχος τηρεί τους τίτλους του σε υπό εκκαθάριση Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή σε ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς, θα πληρωθεί μέσω του δικτύου των καταστημάτων της πληρώτριας Τράπεζας.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, τα διανεμόμενα μερίσματα των ΑΕΕΑΠ απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου.

#ORILINA_PROPERTIES #διανομή_μερίσματος

Related posts

Παπουτσάνης: Αύξηση κατά 32% των καθαρών κερδών στο α’εξάμηνο

admin

Mytilineos: Έκτακτη ΓΣ για τους όρους απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Autohellas: Από 28/4 η καταβολή μερίσματος €0,6175/μετοχή

admin

Μηδενίστηκε το ποσοστό της Rolopack στη MIG

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: «Πράσινο φως» στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος

admin

ΧΑ: Κρίσιµη στήριξη στην ζώνη των 1351-1340 µονάδων

admin

Eurobank: Επικαιροποίησε το ετήσιο οικονομικό ημερολόγιο για το 2023

admin

ΧΑ: Σηµαντική τεχνική εξέλιξη η υπέρβαση των 1170 µονάδων

admin

Eurobank Equities: Τιμή στόχος 12,7 ευρώ για την Cenergy

admin