Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Μητσοτάκης εκτός συνόρων

9-11 Ιουλίου

Ουάσιγκτον

Συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία σηματοδοτεί και την επέτειο 75 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας. Το βράδυ της 10ης Ιουλίου ο Μητσοτάκης θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο για το δείπνο προς τιμήν των ηγετών του Τζο Μπάιντεν.

12 Ιουλίου

Νέα Υόρκη

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Στο επίκεντρο η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26) και το Κυπριακό.

14 Ιουλίου

Βερολίνο

Η επίσκεψη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί πρόσκληση να παρακολουθήσει τον τελικό του Euro στη γερμανική πρωτεύουσα.

17-18 Ιουλίου

Λονδίνο

Μετάβαση του Μητσοτάκη στο Λονδίνο, η πρώτη μετά την αλλαγή σκυτάλης στην πρωθυπουργία με τον Κιρ Στάρμερ και συμμετοχή του στην 4η σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο ανάκτορο Blenheim στο Γούντστοκ. Εκεί αναμένονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από την ΕΕ των «27» και επιπλέον από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία κ.ά.

20 Ιουλίου

Λευκωσία

Συμμετοχή του Μητσοτάκη στις αντικατοχικές εκδηλώσεις για την 50ή επέτειο της βάρβαρης εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, την ίδια μέρα που στα Κατεχόμενα θα βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

26 Ιουλίου

Παρίσι

Μετά την επίσκεψή του σε Νορμανδία και Λοριάν και τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Παρίσι, αυτή τη φορά, για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Related posts

Χατζηδάκης: Στην «τελική ευθεία» για τις συντάξεις και τον Αύγουστο

admin

Εχασαν όλοι στο ίδιο συνέδριο

admin

Αιχμές Γεροβασίλη προς Κασσελάκη – «Ο πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά»

admin

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

admin

Στις «πλήρεις δημοκρατίες» η Ελλάδα, λέει το «Economist»

admin

Στα άκρα η κόντρα Παπαδημητρίου-Κικίλια – Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

admin

Απέτυχαν τα φροντιστήρια για τον γάμο ομοφύλων θα αρχίσουν τα ιδιαίτερα στη ΝΔ

admin

Διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ

admin

Με γρίπη ο Μητσοτάκης – Πιθανή αναβολή του αυριανού Υπουργικού

admin