Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Nvidia: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα μεγέθη β’ τριμήνου – “Βλέπει” και ισχυρό γ’ τρίμηνο

Έσοδα και κέρδη καλύτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο κολοσσός των ημιαγωγών Nvidia, προβλέποντας μάλιστα ότι και το γ’ τρίμηνο θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της έντονης ζήτησης για data centers.

Ειδικότερα, η κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε έσοδα ύψους 30,04 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 122% σε ετήσια βάση κατά το β’ τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου, σημαντικά υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων σε έρευνα της LSEG που έκαναν λόγω για έσοδα 28,7 δισ. δολαρίων.

Το ίδιο διάστημα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 16,6 δισ. δολάρια ή 0,67 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 6,18 δισ. δολαρίων ή 2,48 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Nvidia ανήλθαν σε 68 σεντς, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της κλάδου κέντρων δεδομένων, που περιλαμβάνει και τους ημιαγωγούς AI, αυξήθηκαν κατά 154% σε ετήσια βάση και ανήλθαν στα 26,3 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 88% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 25,15 δισ. δολαρίων. 

Καλύτερες των προσδοκιών ήταν και οι πωλήσεις του τομέα πληροφορικής, που ανήλθαν στα 25,24 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, οι ανωτέρω πωλήσεις δεν προήλθαν στο σύνολό τους από τους ημιαγωγού, καθώς 3,7 δισ. δολάρια προήλθαν παό την πώληση προϊόντων δικτύων.

Παράλληλα, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι το επόμενο τρίμηνο αναμένει έσοδα ύψους 32,5 δισ. δολαρίων, /- 2% και πάλι δηλαδή υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς που βλέπει έσοδα 31,77 δισ. δολαρίων. Περιμένει επίσης ότι το προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο κέρδους θα διαμορφωθεί στο 75%, συν/πλην 50 μονάδες βάσης κατά το γ’ τρίμηνο, κατά μέσο όρο στο επίπεδο που το τοποθετούν και οι αναλυτές, στο 75,5%, σύμφωνα με την LSEG.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 50 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά τη νέα γενιά ημιαγωγών, η Nvidia δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου έστειλε δείγματα του νέου τσιπ της Blackwell και ότι έκανε μια αλλαγή στην κατασκευή του ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό, με την CFO να δηλώνει πάντως ότι αναμένεται το δ’ τρίμηνο να πραγματοποιήσει αποστολές αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.


 

Related posts

Ρωσία: Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

admin

Νέες ταραχές εν μέσω εκστρατείας εξάλειψης καλλιεργειών παπαρούνας στο Αφγανιστάν

admin

ΗΠΑ: Κάπου 10 τραυματίες από σφαίρες σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στο Μίσιγκαν

admin

Υεμένη; Το εμπορικό πλοίο που υπέστη ζημιές από drone των Χούθι εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του

admin

Συστάθηκε και επίσημα από την ΕΕ η επιχείρηση “Ασπίδες” για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Συρία: Ένας νεκρός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό

admin

ΗΠΑ: Κατέστρεψαν άλλα 4 drones των Χούθι της Υεμένης

admin

Προειδοποίηση Γέλεν στο Πεκίνο για κινεζικές εταιρίες που ενισχύουν τη Ρωσία στον πόλεμο

admin

Goldman Sachs: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση της ΕΚΤ, αντί για τον Απρίλιο

admin